Foci

Best of Pepe, avagy a madridi mészáros

A Real Madrid védője tegnap újabb ocsmányságot követett el. A szenvedő fél ezúttal Messi volt, a büntetés elmaradt. Íme Pepe agressziótörténelme!

Pepe egy igazi vadállat. Tegnap, a spanyol kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén (Real Madri-Barcelona 1-2) mocskos módon, láthatóan szándékosan taposta meg a földön fekvő Messi kezét – még csak figyelmeztetést sem kapott. Már nem először veszti el a fejét, lényegében valamennyi Real-Barca meccsen simán ki lehetne állítani.

Az amúgy a Real Madrid házi sportújságjaként elkönyvelt Marca internetes kiadása is kiakadt Pepe tegnapi tettén: “Szégyenteljes!” – címmel és a “Pepének ismét  ideiglenes őrület rohama volt, alattomosan rátaposot Messi bal kezére. Játékostársai is kritizálják hozzáállását” – mondatokkal vezeti fel a tegnapi meccsre visszatekintő cikkét. A Real mestere, Mourinho ugyanitt még most is védi játékosát: “Számomra Pepe is fontos.”

De nem csak a Barcelona meccsek feszültségét nem bírja a portugál. Pepének komoly történelme van ámokfutásból. Videó összeállításunkat kezdjük azért a tegnapival:

Aztán íme egy korábbi El Clásico, ahol Dani Alves lábát törte el majdnem. Jól látható, ha Alves nem észleli időben a brutálisan, nyújtott lábbal érkező Pepét, végigviszi a rúgást és reflexszerűen nem húzza vissza azonnal a lábát, minden bizonnyal kórházban végzi.

Aztán 2009 áprilisában a Getafe földön fekvő játékosát Casqueroa-t rúgta agyon látványosan többször, majd lép rá szintén a kezére. A jogos kiállítást követően sem csillapodott, sőt, akárcsak egy bika, a piros színtő begőzölve a játékvezetőt, az aszisztenst és a negyedik bírót is szidalmazta. El is tiltották, és még pszichiátriai kezelésre is járnia kellett.

Itt éppen Xavi Torrest a Levante játékosát ökleli föl, majd rúgja direkt fejbe. A portugál senkinek sem kegyelmez. Gyaníthatóan a 2009-es Getafe elleni meccsen elkövetett brutalitás utáni kezelések nem jártak sikerrel. Érdemes lenne hosszabb időre szanatóriumba küldeni.

Íme végül egy Best of Pepe összeállítás, még több sportszerűtlenséggel, amiből nyilvánvalóan kiderül, a portugál válogatott és a Real Madrid védője mindenképpen orvosi segítségre szorul. Rendszeresen elveszíti a fejét, nem bírja a feszültséget, nem válogat az eszközökben, durvább esetben ámokfutást rendez. A legszebb az egészben az, hogy sosem érti miért kap lapot…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik