Foci

Elek Ákos Törökországban folytatja

A Videoton magyar válogatott középpályása a tavaszt kölcsönben tölti az Eskisehirspornál.

Amint arról kedden írtunk, Elek Ákos otthagyta a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton együttesét, mivel megegyezett egy európai klubbal, melynél orvosi vizsgálaton vett részt. Mivel ezen sikeresen átment, a székesfehérváriak pedig elfogadták az érte kapott ajánlatot, a magyar válogatott játékos a tavaszt kölcsönben tölti.

Sokáig rejtve maradt a másik klub kiléte, melyről már kiderült, hogy a török élvonalban szereplő Eskisehirspor az. A gárda hivatalos honlapja szerint nyáron, Elek kölcsönszerződésének leteltekor akár végleg odaszerződhet, így akár három és fél évig is ott maradhat.

Az 1965-ben alapított Eskisehisrpor fennállása során nyert már Török Kupát és török Szuperkupát is. Az együttes a ’90-es évek kezdetétől hosszú lejtmenetbe kezdett, azonban a klub a 2007-08-as szezon úta újra felemelkedőben van, a legutóbb például a hetedik helyen zárt az élvonalban.

Mindeközben egy másik transzfer is történt a Videoton háza táján, a haladas.hu tájékoztatása szerint ugyanis piros-kékbe öltözik a vasiak tehetséges középpályása, Kovács István. Ellenértékként pénzt kapott a Hali (az összeg nem publikus), illetve Szombathelyre került egy évre kölcsönbe Nagy Dániel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik