Foci

Bogdán, Buzsáky: Folytassa, kérem!

Az angol labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójából továbbjutott a Bolton Wanderers és a Queens Park Rangers is.

A Boltonnak a negyedosztályú Macclesfield Townnal gyűlt meg a baja a harmadik fordulóban, ugyan a magyar válogatott Bogdán Ádámnak jól ment a védés az első összecsapás alkalmával, két gólt így is kapott, a végén még a Wanderersnek kellett kapaszkodnia az újrajátszásért.

Kedden döntöttek a felek a továbbjutó kilétéről, ám ezúttal kevesebb volt az izgalom, a hazai pályán játszó Bolton már a 26. percben kettővel vezetett, ezt az előnyt pedig meg is tartotta a lefújásig. Fiatal honfitársunk egyszer sem kapitulált.

A boltoni továbbjutás:

Egy másik magyar, nevezetesen Buzsáky Ákos is a pályára lépett a játéknapon, a QPR a Milton Keynes ellen kényszerült újrázásra. Honfitársunk a 72. percig tartózkodott a gyepen, rendre kivette a szerepét a támadásból és a védekezésből egyaránt, első félidei forintos kiugratása után pedig talán csak maga Shaun Wright-Phillips tudja, miért lőtt senkitől sem zavartatva a kapusba.

Mindenesetre megszenvedtek a londoniak a harmadosztályú riválissal, Danny Gabbidon fejesével azonban meglett a Mark Hughes-éra első sikere. Apró statisztikai érdekesség: Gabbidon 2005. március 19-e után szerzett újra gólt – mondhatni a legjobbkor.

A legfontosabb jelenetek:


[HD] Queens Park Rangers vs Milton Keynes Dons… by grandgoals

A Bolton a negyedik körben a Swansea-val meccsel, Buzsákyékra egy igazi nagy hal, a Chelsea vár.

Eredmények – FA-kupa, 3. forduló, újrajátszott mérkőzések
Leicester – Nottingham 4-0
Bolton Wanderers – Macclesfield Town 2-0
Queens Park Rangers – Milton Keynes 1-0
Millwall – Dagenham & Red 5-0
A győztesek továbbjutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik