Foci

A Real újra megríkatná Messit

Este tíz órától Real Madrid-Barcelona Király Kupa-mérkőzést rendeznek Madridban. Tíz hónap alatt ez a nyolcadik El Clásico.

Kapcsolódó cikkek

Ma este mindenkit a tévé elé szólítunk! Mindössze 39 nappal azután, hogy a két csapat utolsó El Clásicoján bajnoki mérkőzésen 3-1 arányban legyőzte a Realt a Barca újra összecsap a két spanyol óriás. A Copa del Rey (Király Kupa) negyeddöntőihez érkezett, ahol a sorsolás szeszélye folytán megismétlődik az előző szezon döntője. Emlékeztetőül, akkor, az utolsó előttin, hosszabbításban némi meglepetésre a Real Madrid vitte haza a kupát (1-0). Messit annyira megviselte a vereség, hogy elsírta magát.

Hogy miért volt meglepetés? Mert Mourinho mester mérlege meglehetősen gyenge a Barcelona meccsek tekintetében. A portugál tréner érkezése óta kilencszer találkozott a katalán csapattal. Mérlege: 5 vereség mellett 3 döntetlen és egyetlen győzelem (nem mellesleg az elmúlt 12 meccset nézve is csak ez az egy diadal jutott a madridistáknak).

Hogy miért mégsem meglepetés? Mert a kis konok Mourinho addig nem nyugszik, amíg le nem töri Guardiola mester és tanítványai szarvát. A kezdeti hatalmas pofonok – az emlékezetes 5-0-ra gondolunk például – után a legutóbbi két mérkőzésen már egyenrangú ellenfél volt a Real. A bajnokságban 5 ponttal előzi meg az ősi riválist. Mourinho ugyan az idei prioritások között harmadik helyre helyezi a kupát, ugyanakkor a Real Madrid honlapjának adott nyilatkozatában kiemeli: “Prioritás ide, vagy oda, győzelemre játszunk, mert senki nem szeret veszíteni”

Így nyerte meg tavaly áprilisban a Király Kupát a Madrid

Hogy mit vár a Sport24 a ma esti El Clásicotól? Ne feledjük, a Király Kupa jelenlegi szakasza oda-visszavágós rendszerben zajlik, ezért az öldöklő küzdelmen, presztízscsatán túl óvatosabb első mérkőzésre számítunk. A Barcelona a világ bármelyik stadionjában is játszik, soha nem adja fel a szokásos letámadásos, labdabirtoklásra épülő, sokpasszos játékát. Nem lesz ez most sem másként, ugyanakkor kevesebb kockázatvállalás várható a játékosoktól, inkább megpróbálják a pálya középső harmadában eldugni a labdát. Bíznak majd Messiben, vagy bármelyik katalán támadóban, aki képes egyetlen villanással, egyéni megoldással zavart kelteni, helyzetbe kerülni és azt értékesíteni.

A Real Madrid sem rohan majd fejjel a falnak. Pontosan tudják, hogy egyetlen kihagyást is irdatlan precizitással végrehajtott kontrával büntet a Barcelona. Mourinho mester megpróbál egyetlen gólt rúgni, ugyanakkor kapott gól nélkül zárni. A két csapat legutóbbi bajnokiján is erre törekedtek. Akkor a francia Benzema a klasszikusok történetének leggyorsabb találatával lepte meg a madridistákat, mégsem sikerült a láthatóan meglepett, a játék első részében lefocizott Barcelonát megroppantani -1-3 lett a vége…

Egy biztos, gólszámtól függetlenül feszült, indulatoktól sem mentes kiváló szórakozást nyújtó meccs lesz az esti!

Copa del Rey, negyeddöntő – Real Madrid – FC Barcelona

2012.01.18 – Santiago Bernabéu – 22 óra

Játékvezető: Muniz Fernández (asztúriai bírótestület)

Várható Real Madrid kezdő: Casillas; Coentrao, Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Lassana Diarra; di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema

Várható Barcelona kezdő: Pinto; Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Fábregas, Sánchez

A találkozót a Digi Sport élőben közvetíti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik