Foci

Lépéselőnyben a City a tabella élén

A Manchester City együttese hétfőn este a Wigan otthonában nyert 1-0-ra Edin Dzeko góljával.

Meglepő módon a hazaiak már az első percekben megszerezhették volna a vezetést, előbb James McArthur lövése szállt mellé, majd Jordi Gomez tűnt el a tizenhatoson belül Gareth Barry szorításában, ám a játékvezető továbbot intett.

Kisvártatva a vendégek is mutattak életjeleket, Edin Dzeko, majd Stefan Savic hagyott ki egy fejest. A bosnyák támadó a 22. percben már nem hibázott, David Silva szabadrúgásból varázsolta a fejére a labdát, Dzeko pedig a kapuba bólintott. A félidő végén növelhette volna előnyét a City, Al-Habsi azonban védte Sergio Agüero kontravégi kísérletét.


W-C footyroom.com by footyroom

A második felvonás eleje kísértetiesen hasonlított az elsőre, majd újra a Manchester veszélyeztetett, Al-Habsi mutatott be két hatalmas védést. A felvonás közepe tájékán Agüero apósát, Diego Maradonát idézte a gyepen, ugyanis négy-öt hazai védő között került helyzetbe, ám mielőtt lőhetett volna, lelopta a lábáról a labdát a csatártárs Dzeko.

A folytatásban még mind a két fél előtt adódott gólszerzési lehetőség, az eredmény azonban nem változott, 1-0-s sikerével a Manchester City három pontra növelte előnyét a tabella élén a rivális Uniteddel szemben.

Joe Hart, a vendégek kapusa kilencedik kapott gól nélküli mérkőzésén van túl az idei szezonban, Michael Vorm, a Swansea hálóőre tudhat még magának hasonló mérleget a Premier League 2011-1-es kiírásában.

Eredmény – Premier League, 21. forduló
Wigan – Manchester City 0-1 (0-1)
Gólszerző: Dzeko (22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik