Foci

A sörről vitázik a FIFA és Brazília

A foci-vb előkészítésének, szervezésének és lebonyolításának szabályozását rögzítő törvény elfogadását sürgeti Brazíliában a FIFA.

“Eljött a pillanat. Meg kell szülni egy törvényt, a kilenc hónap eltelt” – fogalmazott Jérome Valcke főtitkár egy hétfői sajtótájékoztatón, amelyet Aldo Rebelo brazil sportminiszterrel együtt tartott.

A politikus bejelentése szerint a brazil törvényhozásban márciusban kezdődik majd meg a szavazási procedúra.

Brazília és a FIFA egyelőre nem jutott közös álláspontra a csökkentett árú jegyek számát illetően, illetve a tekintetben sem, hogy lehet-e majd sört árusítani a 2014-es vb stadionjaiban.

A nemzetközi szövetség nem értékeli azt az elképzelést, melynek értelmében a 60 évesnél idősebb brazil állampolgárok, illetve a hazai diákok féláron juthatnának belépőhöz. Valcke korábbi nyilatkozata szerint a FIFA az idősekre vonatkozó kedvezményt még elfogadná, a diákokat illetően viszont minimum 25 dolláros árat tartana elfogadhatónak.

A futballszövetségnek az is fontos lenne, hogy kapható legyen sör az arénákban – mivel szerződése van az egyik nagy gyártóval -, miközben a hatályos brazil jogszabály szerint tilos alkoholos italok árusítása a sportlétesítményekben. A legutolsó törvénymódosítási javaslat ugyanakkor már tartalmaz erre vonatkozó lehetőséget, s ha elfogadják, műanyag pohárban forgalmazható lesz majd sör.

“Be akarjuk bizonyítani, hogy nemcsak a labdával bánunk jól, hanem szervezőként is megálljuk a helyünket és az eddigi legjobb világbajnokságot hozzuk össze” – mondta Ronaldo, a vb-k legeredményesebb góllövője a szervezőbizottság képviseletében.

A vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont találkozóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik