Foci

Rezgett a léc, de legyőzte a Betist a Barca

A Barcelona együttese hazai pályán 4-2-re verte a Betist a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Kis ünnep vezette fel a vasárnap esti kilencven percet, ugyanis Lionel Messi körbemutatta a drukkereknek a nemrégiben elnyert FIFA-Aranylabdát. Ezt követően aztán kezdetét vette a kilencven perc, melynek elején, szűk negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a Barca, előbb Xavi, majd az argentin klasszis talált be.

Innentől kezdve szokott sima lenni a Barcelona dolga, ám nem ezen az estén. A betis nagyon jól játszott és még a szünet előtt szépített, a Manchester Citytől kölcsönkapott Roque Santa Cruz pedig az 52. percben egalizált. Ezt követően az andalúz gárda már a három pontért igyekezett, ám a sevillai együttes védője, Mario a 71. percben bezsebelte második sárgáját, így a hajrára tíz emberre fogyatkozott a Betis.

A Barcelona köszönte szépen a besegítést és nem hagyta ki a ziccert, előbb Alexis Sanchez váltotta gólra Xavi passzát, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőt Messi értékesített, 4-2-re nyertek a gránátvörös-kékek.

Így alakult ki a 4-2-es végeredmény:

A katalánok a három pontnak köszönhetően továbbra is ötegységnyi hátrányból követik az élen álló Real Madridot, amely Mallorcán nyert kínkeservesen. A Betis a tizenegyedik maradt a La Ligában.

Eredmény – La Liga, 19. forduló
Barcelona – Betis 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Xavi (10.), Messi (12., 86. – 11-esből), Sanchez (75.) illetve Castro (32.), Santa Cruz (52.)
Piros lap: Mario (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik