Foci

Meglepő edzőcsere Angyalföldön

Hétfőtől már nem Marijan Vlak az OTP Bank Ligában szereplő Vasas vezetőedzője.

Az fcvasas.com hétfői cikke szerint a klub kezdeményezt Marijan Vlak vezetőedző szerződésének felbontását. A csapat hivatalos honlapján megjelent közleményből kiderül, a horvát szakember menesztése nem a munkája (korábban mindössze egy döntetlent tudott felmutatni a Vasas, Vlakkal 12 mérkőzésen 16 pont volt a termés – a szerk.), hanem “az előző ügyvezetés munkájának, illetve annak következménye”.

Az együttest a jövőben Urbán Flórián, az eddigi pályaedző készíti majd fel. A vezetőség döntése értelmében 22-+2 fős keret áll majd Urbán rendelkezésére, hétőn tizenegy játékossal (Kasali Casal, Jurica Pranjic, Lazar Arsic, Jusuf Dajic, Dusan Mileusnic, Milos Jokic, Sorin Mirel Soare, valamint Gál Szabolcs, Ambrusics Róbert, Simek Péter és Farkas Balázs) közölték, hogy már nem tartanak rájuk igényt. Bakos Szabolcs kölcsönbe megy az NB II.-es Bajához.


“Összesen negyvennégy játékos tartozott az első, illetve a második kerethez – köszönhetően az előző vezetés felelőtlen gazdálkodásának -, ezt pedig a jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között egyetlen magyar klub sem engedheti meg magának, pláne nem az, amelyik a túlélésért küzd. Éppen ezért az új klubvezetés drasztikus lépésre szánta el magát. A szakmai stábot és a játékoskeretet érintő kardinális változtatások összhangban keletkeztek. Az előző ügyvezetés nem csupán gazdasági és pénzügyi működésén szerettünk volna változtatni, hanem a szellemiségén, valamint a szakmai koncepción is. Az elsődlegesen, a kezdetekkor kijelölt útra szeretnénk visszatérni, miszerint a fiatal, magyar tehetségek gondozása és nevelése a fő célunk, akik az öreg rókák segítségével egy motivált, elkötelezett csapatot alkotnak.

Fontosnak tartjuk, hogy csapatunk ne csupán arctalan zsoldosokból és vendégmunkásokból álljon, hanem olyan játékosokból, akik minden egyes összecsapásra szívvel-lélekkel mennek ki a pályára és megszakadnak a győzelem érdekében” – áll az fcvasas.com-on a közlemény.

Négy-öt új játékost szeretne igazolni a Vasas, többekkel már előrehaladott tárgyalásban áll a klub, így például Hercegfalvi Zoltán szerdától a Fáy utcában készül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik