Foci

Húsz percnyi focival is képes nyerni a Madrid

Hiába játszott a meccs nagy részében pocsékul a Real Madrid Mallorcán, a listavezető 2-1-re nyert a szombat esti bajnokin.

Gyengén játszott a Real Madrid az első félidőben, a Mallorca ugyanakkor agilisan rohamozta a vendégek kapuját, szűk negyedóra után pedig már büntetőt reklamáltak a hazaiak, a játékvezető azonban kifelé ítélt szabadrúgást. A szigetlakók támadó focija a 39. percben érett góllá, a meccs egyik legjobbja, Hemad fejelte szépen a hálóba Castro ívelését, Iker Casillas tehetetlen volt.

A Realnak még a szünet előtt sansza volt az egyenlítésre, Sergio Ramos fejese azonban a kapufán csattant. Talán az jellemzi a legjobban a Madrid kilátástalan játékát, hogy José Mourinho már az első játékrészben elküldte melegíteni a cserejátékosokat.

Ahogyan az várható volt, a második felvonásra már Gonzalo Higuaínnal a sorok közt futott ki a fővárosi együttes (Diarrát váltotta), támadóbb is lett a Madrid. Az újabb gólt azonban a mallorcai Victor szerezte, de les miatt érvénytelenítették – hatalmas hiba volt mert nem volt az, igaz előtte a játékvezető egy tizenegyesgyanús esetet engedett tovább a hazai tizenhatoson belül.

Az első valamirevaló madridi helyzetre a 71. percig kellett várni a második félidőben, a csereként beálló Kaká lőtt távolról, Dudu tolta léc fölé a lefelé csapódó labdát. Ettől vérszemet kaptak a blancók, Mesut Özil passza után Higuaín lövése pattant fel egy védőn, a hazai hálóőr már tehetetlen volt, egyenlített a Real. Nem sokkal később az amúgy igen szürke Cristiano Ronaldo törte ketté majdnem a keresztlécet – feltámadtak a vendégek.

A 76. percben a Real Madrid is szerzett egy meg nem adott gólt, Ramos lesről fejelt a hálóba Xabi Alonso szabadrúgása után. Nyomott tovább a vendégegyüttes, lógott is a gól a levegőben, ezt pedig Callejón szerezte meg öt minutummal a vége előtt, pedig Dudu kétszer is nagyot védett a támadás során.

A hajrában már jól ölte az időt a Madrid, a vendégek végül 2-1-re megnyerték a mérkőzést. A Real nyolc ponttal vezeti a bajnokságot, a Barcelona vasárnap este a Betis ellen faraghat a hátrányából a Nou Campban.

A mérkőzés összefoglalója:

A játéknap korábbi szakaszában pontot szerzett a sereghajtó Zaragoza a Getafe ellen, azonban az aragóniaiak még így is négypontos hátrányban vannak az utolsó előtti  Sporting Gijón mögött. Pintér Ádám kezdőként végigjátszotta a kilencven percet.

A Rayo Vallecano a Granada vendégeként nyert 2-1-re, a Sevilla pedig hazai pályán hullajtott fontos pontokat az Espanyol ellen.

Eredmények – La Liga, 19. forduló
Real Mallorca – Real Madrid 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Hemad (39.), illetve Higuain (72.), Callejon (85.)
Real Zaragoza – Getafe 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lanzaro (39.), illetve Paredes (79., öngól)
Piros lap: Lopez (92., Real Zaragoza)

Granada – Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Rico (87.), illetve Michu (26.), Piti (52.)

Sevilla – Espanyol 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik