Foci

Újabb klasszis a Premier League-ben

Robbie Keane, a Los Angeles Galaxy ír játékosa az angol labdarúgó élvonalban szereplő Aston Villához szerződött kölcsönbe.

Csütörtökön jelentette be a birminghami klub, hogy az ír válogatott labdarúgó február 25-ig erősíti majd a csapatot. Robbie Keane hétfő óta edz új csapatával, szombaton pedig akár már pályára is léphet az Everton elleni bajnokin. Érdekesség, hogy a liverpooli csapatot erősíti Landon Donovan, aki Los Angelesben Keane csapattársa a Galaxynél. A két játékos a Major League Soccer (MLS), vagyis az amerikai pontvadászat téli szünetét használta ki, hogy a szigetországban játsszon.

A 31 esztendős Keane-nek nem ismeretlen Anglia, ugyanis két kisebb megszakítást leszámítva (az Interben és a Celticben is megfordult) 1997-től 2011-ig futballozott a ködös Albionban, játszott a Wolverhampton Wanderers, a Coventry City, a Leeds United, a Tottenham Hotspur (kétszer is), a Liverpool és West Ham United együttesében is. Ugyan hívta a Wolves is, ám a focista az Aston Villát választotta végül.


Alex McLeish
vezetőedző csütörtökön elmondta, azt várja Keane-től, hogy komoly segítséget jelent majd csapatának, hasonlót, mint Thierry Henry az Arsenalnak. A francia csatár kedden ugyanis góllal mutatkozott be régi-új együttesében.

„Láttam Henry gólját a minap, fantasztikus momentum volt, ilyenre van szüksége minden csapatnak. Arra gondoltam, hogy igen, Robbie is képes hasonlót produkálni” – mondta McLeish.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik