Foci

Kacsa, hogy távozna a Kacsa

Alexandre Pato csütörtökön megcáfolta azokat a francia sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Paris Saint-Germainhez igazolna.

“Milánó az otthonom. Nem szeretném félbeszakítani az itteni pályafutásomat, az első két trófeámat piros-feketében nyertem” – nyilatkozta a 22 éves támadó a klub hivatalos honlapjának, utalva arra, hogy az előző szezonban bajnoki aranyat, augusztusban pedig olasz szuperkupát nyert az együttessel. “Szeretnék a továbbiakban is hozzájárulni a Milan történelméhez és jövőbeli sikereihez. Boldog és kiegyensúlyozott vagyok ennél a klubnál.”

Alexandre Pato (Pato portugálul kacsát jelent – a szerk.) 2007-ben, 18 esztendősen szerződött a Milanhoz a brazil Internacionaltól, s azóta 111 bajnoki meccsen 51 gólt szerzett.

A francia sajtó csütörtökön arról írt, hogy a PSG megegyezett a Milannal, s az alku szerint 28 millió eurót fizet Patóért, illetve további 7 milliót ad, ha a futballista megfelelően teljesít. A sajtóértesülés alapján a brazil csatár évente 7 millió eurós fizetést kapna a PSG-nél, s három és fél évre szóló szerződést kötne a francia alakulattal.

A jelenlegi helyzet ugyanakkor felvet egy kérdést: mi lesz Carlos Tévez sorsa? Az argentint már többször is összeboronálták a lombard klubbal, majd a Patóval kapcsolatos pletyka hallatán Massimo Moratti, az Inter elnöke is úgy fogalmazott, hogy szerinte a támadó a városi riválishoz igazol. Lehet azonban ez csak egy ügyes húzás volt a kék-feketék első emberétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik