Foci

A vereség is belefért a Valenciának

A spanyol labdarúgó Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Valencia 2-1-re kikapott a Sevilla otthonában, de így is továbbjutott.

Az első találkozón a Valencia hazai pályán minimális előnyt szerzett a Sevilla ellen, az 1-0-s siker után viszont otthon kapott gól nélkül várhatták az idegenbeli visszavágót.

Sokáig egyik fél sem volt eredményes a szerda esti mérkőzésen, a 66. percben viszont Soldado egy kiugratás után a vendégeknek szerzett vezetést, így a Sevillának ekkor már három gól kellett volna a továbbjutáshoz.

Pár perccel később Rakitic bevágott egy kipattanót, egyenlítettek a hazaiak, a meccs végén pedig egy öngólnak köszönhetően a vezetést is megszerezték.

Újabb gólt azonban már nem tudott szerezni a házigazda, így idegenben szerzett góllal a Valencia jutott a negyeddöntőbe.

A találkozó góljai:

A legjobb nyolc között egy városi rangadót is láthatunk majd, hiszen a Valencia ellenfele a továbbjutást szintén szerdán kiharcoló Levante lesz, akik a másodosztályú Alcorcón otthonában elszenvedett egygólos vereség után 4-0-s hazai győzelemmel vágtak vissza.

Az Espanyolnak szintén egy másodosztályú ellenfél ellen kellett kiharcolni a továbbjutást, és ez hazai környezetben sikerült is. A kék-fehérek az első találkozón 2-1-es vereséget szenvedtek a Córdoba vendégeként, a visszavágón azonban 4-2-re verték ellenfelüket, és a harmadik ligás Mirandés ellen negyeddöntőznek a Király Kupában.

Eredmények – spanyol Király Kupa, nyolcaddöntők, visszavágók
Sevilla – Valencia 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Rakitic (70.), Ruiz (öngól – 91.) illetve Soldado (66.)
Továbbjutott a Valencia, 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.
Levante – Alcorcón 4-0
Továbbjutott a Levante, 5-2-vel.
Espanyol – Córdoba 4-2
Továbbjutott az Espanyol, 5-4-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik