Foci

Potyagóllal nyert a Real Madrid

José Mourinho együttese kettős győzelemmel lépett túl a Málagán a labdarúgó spanyol Király Kupában.

Hazai pályán mindössze egygólos előnyt tudott kiharcolni a Real Madrid a Király Kupa nyolcaddöntőjében, így a január 3-án aratott 3-2-es sikerük (0-2-ről fordítva) után a kedd esti visszavágót sem vehették félvállról a Málaga otthonában.

Az első félidőben a küzdelem mellett sok helyzetet nem lehetett feljegyezni, de mivel a Málagának mindenképpen gólt kellett szerezni a továbbjutáshoz, a szünet után a hazaiak is jobban erőltették a támadásokat.

Ez azonban a Realnak is több lehetőséget teremtett, a 63. percben Cristiano Ronaldo közeli fejesét bravúrral védte Caballero, majd Higuaín már a hálóba talált, de les miatt jogosan érvénytelenítették a találatot.

A 72. percben aztán megszerezte a vezetést José Mourinho csapata, igaz, ezt megköszönhették az ellenfél kapusának is. Egy kontratámadás végén Benzema célozta meg a kaput, a középre tartó lapos lövés pedig átcsúszott Caballero lábai között.

A meccs végén Arbeloa kiállítása miatt megfogyatkoztak a madridiak, de az eredmény már nem változott, így a Real kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe, ahol minden bizonnyal a Barcelona lesz az ellenfelük (a katalánok 4-0-s előnyből várják a visszavágót az Osasuna ellen).

Így nyert a Real Madrid:

Kedden további két párharcban is eldőlt a továbbjutás. A Mallorca hazai pályán valóságos gólparádét rendezett, pedig a meccs elején még rosszul állt a szénájuk, a Real Sociedad ugyanis az első találkozón aratott 2-0-s győzelem után a visszavágón is megszerezte a vezetést.

Innentől azonban beindult a hazai henger, a Mallorca 6-1-re diadalmaskodott, így továbblépett a következő körbe.

A harmadosztályú Mirandés eközben a Villarreal után újabb élvonalbeli csapatot ütött ki, a Racing Santander ugyanis csak 1-1-es döntetlenre volt képes ellenük hazai pályán, így nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát.

Eredmények – Király Kupa, nyolcaddöntők, visszavágók
Málaga-Real Madrid 0-1 (0-0)
Gólszerző: Benzema (72.)
Kiállítva: Arbeloa (88. – Real Madrid)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4-2-es összesítéssel
Mallorca-Real Sociedad 6-1 (4-1)
Gólszerzők: Castro (34., 40.), Hemad (35., 59.), Nunes (37.), Alfaro (53.) illetve Ifran (16.)
Továbbjutott: a Mallorca, 6-3-as összesítéssel
Racing Santander-Mirandés 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Munitis (35.) illetve Infante (72. – tizenegyesből)
Kiállítva: Bernardo (56. – Racing Santander)
Továbbjutott: a Mirandés, 3-1 összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik