Foci

Igencsak megéri Dzsudzsáknak a Dinamóba menni

Az orosz lapok sem mentek el szó nélkül a magyar válogatott futballista klubváltása mellett.

Kedden robbant a hír, hogy Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott szélsője fél év után otthagyja az Anzsi Mahacskala együttesét, és a Dinamo Moszkvához igazol.

A magyar válogatott középpályása megerősítette, hogy lényegében megegyezett a Dinamo vezetőivel a szerződésről, azonban még nem írták alá a kontraktust.

A beszámolók szerint Dzsudzsák új klubja 19 millió eurót sem sajnált a futballistára, ami meglehetősen borsos összegnek számít a nemzetközi futballvilágban. Az nb1.hu feltette a kérdést Dzsudzsák menedzserének, Vörösbaranyi Józsefnek: “És nyilván a fizetés sem rossz….” – amire ez a válasz érkezett: “Úriemberek között a pénz nem téma, ezért csak annyit mondok: Balázs többet fog keresni Moszkvában, mint amennyit Mahacskalában keresett.” Márpedig a dagesztáni klub nem bánt cudarul a magyar játékossal. Mint ahogy korábban megírtuk, Dzsudzsák naponta 2 millió forintot könyvelhetett el az Anzsi játékosaként. Vörösbaranyi szerint ezek szerint ennél is többet keres majd a Dinamóban.

Természetesen az orosz sajtó sem ment el szó nélkül Dzsudzsák klubváltása mellett, a sport.ru nevű internetes oldal bejegyzésében pedig a váltás lehetséges okairól is szó esett. A szerző szerint “Európa egyik legígéretesebb játékosának” mostani átigazolása nagyon váratlan, talán még annál is meglepőbb, mint amikor Hollandiából Oroszországba szerződött. Mint megemlítik, Dzsudzsák a súlyos sérülése miatt csupán nyolc mérkőzésen lépett pályára az Anzsiban.

De mivel tudta a Dinamo elcsábítani a játékost? A cikk szerint nehéz elhinni, hogy a jobb pénzügyi feltételekkel, figyelembe véve az Anzsi lehetőségeit. Az európai kupaszereplés és a nagyobb reflektorfény említésével már közelebb járhatunk az igazsághoz, de a Mahacskalának is komoly tervei vannak.

A lap bejegyzése szerint a fő ok az lehet, hogy az Anzsinál nem a legkedvezőbb a helyzet, új edző érkezett, az együttes pedig a komoly pénzügyi lehetőségek ellenére sem mutatja igazán jelét a fejlődésnek. A Dinamo ezzel szemben dobogós helyen áll a bajnokságban, nagyszerű a keretük, és könnyen elérhetik a BL-szereplést érő helyezések valamelyikét. Hozzáteszik, Moszkvában élni pedig jobb és biztonságosabb.

A szerző úgy véli, nem nevezhető visszalépésnek ez az igazolás, és Dzsudzsákról talán egy kis idő elteltével már mint a Dinamo kulcsemberéről beszélhetünk.

“Miért adták el a tehetséges magyart?”
A sport-express.ru orosz nyelvű honlap publicisztikájában feltették a kérdést, hogy az Anzsi vajon miért adta el ilyen rövid idő után Dzsudzsákot.
Anyagilag ugyan nem jártak rosszul, hiszen olcsóbban vették a mostani eladási árnál, de a klubnak nincsenek anyagi gondjai. “Nos, bravó Mahacskala-vezetők” – jegyezték meg némi éllel.
Az írás szerint legfőképpen az vezethetett Dzsudzsák távozásához, hogy a vezetőedző inkább Jurij Zsirkovot favorizálja a magyar válogatott középpályás posztján.

Honlapunk megkeresésére Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: “Kifejezetten előrelépésnek tartom Balázs átigazolását. A Dinamo érezhetően kialakult csapattal, koncepcióval készül a nemzetközi porondra, ugyanez az Anzsinál a sok igazolás ellenére talán egyelőre kevésbé volt tettenérhető. Abbol a szempontból is üdvözlöm a hírt, hogy ellentétben az Anzsival, ahol az orosz válogatott Zsirkovot ráigazolták Balázsra, a Dinamonál a bal oldali támadó középpályás poszt éppen lyukas, ezért minden remény meg van a folyamatos, stabil játéklehetőségre. Az sem mellékes, hogy egyszerűbb lesz Balázs játékának a megtekintése, hiszen Moszkva elérhetőbb desztináció. Természetesen, amint hivatalosan is aláírás kerül a papírokra felvesszük a kapcsolatot a klub vezetőivel és egészen biztosan a helyszínen is megnézzük milyen körülmények között készül és játszik a játékosunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik