Foci

Manchesterben került előnybe a Pool

A Liverpool Steven Gerrard büntetőből szerzett találatával nyert Manchesterben, így előnyből várhatja az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóját.

A Liverpool kezdte jobban a mérkőzést a Manchester City otthonában, előbb Andy Carroll veszélyeztetett közelről, majd Steven Gerrard okos tekerését kellett védenie Joe Hartnak. Kisvártatva egy szöglet után Stewart Downing kínálta meg távolról a válogatott kapust, Craig Bellamy középen beleért a löketbe, azonban a fiatal portás így is védeni tudott, igaz földöntúli mozdulattal.

Az ezt követő sarokrúgást már nem úszta meg olcsón a City, ugyanis Stefan Savic térden rúgta Downingtot, a játékvezető pedig teljesen jogosan büntetőt ítélt. Gerrard állt a labda mögé és a tőle megszokott higgadtsággal értékesítette a tizenegyest.

A folytatásban a hazaiak sokáig nem nagyon tudtak mit kezdeni ellenfelükkel és mivel a Vörösök is visszavettek a kezdeti tempóból, így kissé lapos lett a meccs. A félidő hajrájában aztán Mario Balotelli került középpontba, Roberto Mancini már a 39. percben lekapta pályáról. Az olasz támadó ugyan húzta a lábát, ám az addigi produkcióját elnézve nem lennénk meglepve, ha nem a sérülése miatt hozták volna le – Samir Nasri váltotta. Az első negyvenöt perc végét egyébként megnyomta a City, ám egyenlíteni nem sikerült.

A második félidő elején az első nagy helyzet is a Manchester előtt adódott, a vendégek fiatal védője, Martin Kelly szöktette Sergio Agüerót, ám az argentin kisodródott helyzetből Pepe Reina kapuja fölé lőtt. A Pool kissé magára húzta a Cityt, így Micah Richards előtt adódott nagy lehetőség, fejesét azonban reflexből védte a spanyol kapus.

A találkozó összefoglalója:


M-L footyroom.com by footyroom

A találkozó hátralévő részében is az Égszínkékek nyomtak, ám ez csak pár helyzetben és meddő mezőnyfölényben merült ki. A Liverpool végül megnyerte a mérkőzést és 1-0-s előnyből várhatja az elődöntő visszavágóját, melyet január 25-én játszanak le.

Eredmény – angol Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Manchester City – Liverpool 0-1 (0-1)
Gólszerző: Gerrard (13. – 11-esből)

Mindeközben egy nagyon fontos elmaradt mérkőzést pótoltak szerdán a Premier League-ben. A Tottenham Hotspur fogadta az Evertont azzal a tudattal, hogy amennyiben behúzza a győzelmet, pontszámba befogja a tabella második helyén álló Manchester Unitedet. A Spurs története második legjobb idényét futja a bajnokságban, az 1961-es 
bajnoki cím ugyanakkor egyre többször kerül szóba a White Hart Lane-en, többen már dörzsölgetik tenyerüket, hogy a két manchesteri csapat harcában nevető harmadikként Harry Redknapp gárdája ünnepelhetne a bajnokság végén.

Az persze még messze van, de egy lépéssel közelebb került a nagyon erős Spurs az álmaihoz. Egy remek egyéni megoldás révén Aaron Lennon góljával szerezte meg a vezetést a londoni csapat a 35. percben, ami meg is nyugtatta az esélyesebb hazaiakat. Egy felpattanó labdáért ment a jobb oldalon a válogatott támadó, befelé cselezett, majd kicsit eltörve a labdát visszahúzta azt a bal sarokba, Howard másra számított (1-0).

Az első félidőben még az Everton is próbálkozott, Landon Donovan például igen aktív volt, a második játékrészben viszont a hazaiak tökéletesen uralták a mérkőzést. Nagyon együtt van a Spurs, még a szépségre is adtak, de a liverpooli védelem állt a lábán. Egészen a 63. percig, amikor van der Vaart adta hátra a labdát Assou-Ekottónak, aki felnézett és 30 méterről rászúrta a labdát. A játékszer Cahill lábán kissé megpattant, és Howard már nem tudott odaérni a kapu bal oldalához. Nagy gól volt (2-0).

Így verte a Tottenham az Evertont:


T 2-0 E by Futbol2101

A Tottenham szép helyzeteket dolgozott ki, de a kapu elé érve mindig eggyel továbbadták a labdát, így a különbség nem nőtt tovább. Az Everton maradt a 11. helyen, a Spurs viszont 45 pontjával utolérte a Unitedet és három pontra megközelítette a Manchester Cityt.

Eredmény – Premier League
Tottenham – Everton 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Lennon (35.), Assou-Ekotto (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik