Foci

Henry győztes góllal tért vissza az Arsenalba

Az Arsenal a két hónapra visszatéró Thierry Henry találatával verte a Leeds együttesét a labdarúgó FA Kupa 3. fordulójában.

Egészen zseniálisra sikeredett Thierry Henry visszatérése korábbi sikerei színhelyére, hiszen az Arsenal hazai pályán a francia gólvágó találatának köszönhetően tudta legyőzni a másodosztályú Leeds United gárdáját az angol FA Kupában.

Henry a New York Red Bulls csapatától érkezett két hónapra kölcsönbe az Ágyúsokhoz, és hétfőn a visszatérése utáni első mérkőzésére készült. A 34 éves támadó a kispadon kapott helyet, miközben Arséne Wenger menedzser pihentette a londoniak jelenlegi legnagyobb klasszisát, Robin van Persie-t.

A Leeds jól tartotta magát a meccsen, bár az Arsenal mezőnyfölénye megvolt, de a kapu előtt nem voltak elég pontosak és határozottak a hazai támadók.

A 68. percben aztán a közönség ovációja közepette pályára lépett Henry, és tíz perccel később már vezetett is az Arsenal. A francia remek labdát kapott Songtól, majd a leedsi tizenhatoson belülről, balról higgadtan passzolt a hosszú sarokba.

Henry még Wengert is megölelte örömében, a gólnak pedig még a lelátón helyet foglaló David Beckham is tapsolhatott.

Az eredmény ezután már nem változott, az Arsenal győzelmével továbbjutott az FA Kupa 4. fordulójába, ahol az Aston Villa lesz az ellenfelük.

A mérkőzés összefoglalója (Henry gólja 03:50-től):


Eredmény – FA Kupa, 3. forduló
Arsenal – Leeds United 1-0 (0-0)
Gólszerző: Henry (78.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik