Foci

Dzsudzsák 19 millió euróért klubot vált

A magyar válogatott szélsője otthagyja az Anzsi Mahacskalát, és a Dinamo Moszkvához igazol.

Az mlsz.hu információi szerint a magyar válogatott legmagasabban jegyzett játékosa téli szabadsága után visszarepült Oroszországba, de már nem utazott el az Anzsi edzőtáborába. Dzsudzsák nyilatkozatát az átigazolásával kapcsolatban itt olvashatod.

Dzsudzsák Balázs 2011 nyarán 12 millió euróért szerződött a PSV Eindhovenból az orosz Anzsi Mahacskalához, ahol ősszel olyan klasszis futballistákkal szerepelhetett együtt, mint Roberto Carlos vagy Samuel Eto’o. Válogatott játékosunk kulcscsonttörése miatt nem tudta végigjátszani az őszi szezont, tavasszal pedig már egy másik klub sikereiért küzdhet majd, az orosz bajnokság harmadik helyén álló Dinamo Moszkva még ma szerződést köthet vele. Az a Dinamo, amelyet a Mahacskala Dzsudzsákkal a kezdőben augusztus közepén, az orosz bajnokság 21. fordulójában  2-1-re vert.

“A Dinamo Moszkva már korábban kiszemelte magának Balázst, miután a csapatnál jelenleg hiány van bal lábas szélsőből. A fővárosi klubnak a bajnokságban és a nemzetközi porondon is komoly céljai vannak, ezért kerestek egy elismert, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékost erre a posztra” – mondta az mlsz.hu-nak Vörösbaranyi József, a játékost képviselő Stars and Friends menedzseriroda tulajdonosa.

A Dinamonak erre a ballábra van szüksége(Dzsudzsák gólja 4:25-től)

“A moszkvai klub tulajdonosa nemrégiben felkereste az Anzsi vezetőit, és a napokban sikerült megegyezniük egymással az átigazolásról. Balázs hétfőn utazott vissza Moszkvába, megkezdte a tárgyalásokat szerződéséről, amelyet várhatóan már ma este aláír.” – tájékoztatta az mlsz.hu-t a menedzser.

Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki. Dzsudzsák ezzel a Dinamo legdrágább játékosa lesz. Az Anzsi beleszámítva Dzsudzsák egy éves bérét így 4 millió eurót keres a bolton. Dzsudzsák Balázs ezzel egy rekordot állít fel, ekkora összeget ugyanis korábban még soha nem fizettek magyar játékosért.

Dzsudzsáknak többek között csapattársa lesz az ukrán Andrej Voronyin, a német Kevin Kuranyi – ő a klub második legdrágább játékosa, érte 12 millió eurót fizettek –   vagy az argentín Leandro Fernandez. Hogy miért igazol egyre több nagynevű játékos oroszországba? Egyrészt persze azért , mert a klubtulajdonos oligarhák jól fizetnek – de ez ugye fennáll a nyugati kluboknál is. Viszont, mint már írtuk, az orosz adórendszer sokkal kedvezőbb, így akár hasonló bérnél is megéri keletre igazolni, hiszen sokkal több marad a játékos bankszámláján.

A Dinamo még a szovjet érában 11-szer nyert bajnokságot, hatszor kupát. Utolsó bajnoki aranyát 36 évvel ezelőtt szerezte. Orosz Kupát is egyszer, 1995-ben nyerte el, míg 1972-ben döntős volt a Kupagyőztesek Európa Kupájában.Az egykori belügyi csapat, amely mindig is nagy csatákat vívott a honvédség csapatával, a CSZKA-val jelenleg a harmadik az orosz bajnokságban. A második CSZKA egy, az éllovas Zenit hét ponttal előzi meg.

A 2018-as oroszországi világbajnokságra készül el a csapat új stadionja

A Dinamo jelenleg albérletbe kényszerült, a Himki stadionjában játssza meccseit, mert éppen bontják a stadionját. Az rendkívül impozáns új arénát már építik és a 2018-as világbajnokságra készül el.

A márciusban folytatódó orosz bajnokság Dinamo-Anzsi-meccsel kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik