Foci

Megállították a Barcát a városi derbin

Már öt pont a Barcelona hátránya a Real Madrid mögött a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután csak 1-1-es döntetlent értek el az Espanyol otthonában.

A barcelonai városi derbivel zárult a La Liga 18. fordulója vasárnap este, a címvédő az Espanyolnál vendégeskedett.

A hazaiak nem ijedtek meg Messiéktől, tíz perc sem telt el, amikor Verdú próbálkozása után előbb Victor Valdésnek kellett nagyot hárítania, majd az ismétlésnél a gólvonalról tisztáztak a vendégek.

A 14. percben kapuba talált a Barca, Messi azonban kezezett, mielőtt Fábregashoz passzolt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot, az argentin aranylabdás pedig sárgát kapott.

Nem kellett azonban sokat várni az érvényes gólra sem, a 16. percben Dani Alves beadása után Fábregas fejelt a kapuba, vezetett a vendégcsapat.

Az Espanyol keményen küzdött az egyenlítésért, és veszélyesebbnek is tűntek a kapura, de nem tudtak gólt szerezni a szünetig.

Erre a második félidőben is sokáig kellett várni, de a Barca sem volt képes újra betalálni, így tovább élt a házigazda esélye a pontszerzésre. A 86. percben aztán össze is jött az egyenlítés, az üresen maradt Vazquez közelről stukkolt a bajnoki címvédő kapujába.

Nem sok ideje maradt a csapatoknak, a Barcelonának azonban majdnem ennyi is elég volt: Piqué került gólhelyzetbe, lövése a kapufáról pattant vissza, Pedro próbálkozása pedig egy védő kezéről vágódott le, a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A végeredmény 1-1- lett, a Barcelona lemaradása már öt pont a listavezető Real Madrid mögött.

A mérkőzés összefoglalója:


Eredmény – Primera División, 18. forduló
Espanyol-Barcelona 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Vazquez (86.) illetve Fábregas (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik