Foci

Futács élvezte a játékot Terryék ellen

A Portsmouth magyar futballistája Fernando Torresszel akart mezt cserélni a Chelsea elleni FA Kupa-meccs után, de nem találta a spanyolt.

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a Chelsea három hajrában szerzett góllal 4-0-ra győzte le a Futács Márkót végig a pályán tudó Portsmouth-t az angol FA Kupában.

A magyar támadó sokszor kellemetlenkedett az ellenfél kapuja előtt, és bár a gólszerzés nem jött össze neki, hasznos tapasztalatokkal lehetett gazdagabb.

A mérkőzés után Futács elmondta, élvezte a játékot. “Annak ellenére, hogy a végén négy góllal kikaptunk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a meccsen. A hajráig pariban voltunk a Chelsea-vel, sőt, a találkozó elején nekünk volt gólszerzési lehetőségünk. Nekem egy nullás hazai vezetésnél adódott ziccerem, a balról érkező passz után kapura fordultam és ballal, a hosszú sarkot céloztam meg, de Petr Cech lábbal hárított. A kipattanót a társam kapura fejelte, azt viszont Terry vágta ki, majd újabb lövés következett, amit már a kapus fogott” – fogalmazott a 21 éves magyar játékos.


“Jó volt a találkozó tempója, élveztem a játékot, többször sikerült megtartanom a rám rúgott labdát, és volt, hogy sikeresen fordultam le az engem őrző védőről. Sokszor éppen Terryvel voltam párban, ami a későbbiekben biztosan a javamra válik: a válogatott hátvéd nem volt durva, még csak keménynek sem jellemezném, viszont mozdulatain, a helyezkedésén látszott, intelligens futballista. És egy kis pimaszságért, turpisságért sem megy a szomszédba: amikor készültem fejelni, felugrani, rendre úgy ért oda mellém, hogy kicsit kibillentsen az egyensúlyomból, s ebből előnyt kovácsoljon. Amúgy minden riválison érződött, nem néznek le bennünket, fontos volt számukra ez a győzelem, hiszen a londoni klubnál kimondott cél az FA-kupa-győzelem. Talán ezért is játszott szinte a legjobb összeállításában a hazai együttes, aminek azért is örültem, mert így találkozhattam Fernando Torresszel, aki nagy kedvencem. Terveztem, hogy vele cserélek mezt, de a lefújás után nem találtam, én pedig nem akartam ott ácsorogni a játékoskijáróban és várni, hátha előkerül. Így inkább megtartottam azt a dresszt, amiben szerepeltem – ez is egy fontos ereklye marad”.

“Ahogy az is különleges, hogy az edzőnk már az öltözőben megdicsért bennünket és azt mondta: ha így teljesítünk a Championshipben, sok boldogságot szerezhetünk a szurkolóknak. A következő ellenfelünk a West Ham lesz, ami szintét óriási rangadó, de számomra a legnagyobb öröm, hogy februárban végig kedd-szombat ritmusban játsszuk a meccseket, és ha továbbra is számít rám a mester, néhány hét múlva tényleg jó formába kerülhetek” – nyilatkozta Futács Márkó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik