Foci

Nem botlottak a nagyok Olaszországban

Vasárnap az AS Roma, az AC Milan és a Juventus is hozta a kötelezőt a Serie A 17. fordulójában.

Nem mondhatni, hogy tükörsimán mentek a dolgok a nagyok szempontjából, a forduló előtt listavezető Milan például a középmezőnyhöz tartozó Atalanta vendégeként izzadt vért az újabb három pontért. A hazaiak nem adták könnyen magukat, a kevés helyzetet hozó összecsapáson végül Zlatan Ibrahimovic 22. percben értékesített büntetője döntött, Kevin-Prince Boateng a hajrában biztosította be a sikert. A lombardok így továbbra is vezetik a bajnokságot.

Az üldöző Juventus a sereghajtó Lecce otthonában vendégeskedett, a torinóiak pedig ugyan egy hajszállal jobbak voltak ellenfelüknél, nem mondhatni, hogy bedarálták a szerényebb képességű vendéglátókat. Itt is az első félidőben született meg a három pontot érő gól, Alessandro Matri közelről fejelte a hálóba a Mirko Vucinic lövése után kipattanó labdát. A Zebrák így továbbra is csak rosszabb gólkülönbségük miatt a másodikak.

Érdekesség, hogy a vendégek vezetőedzője, Antonio Conte leccei, a városban nevelkedett, majd itt is kezdte el profi pályafutását 1985-ben és hat évet húzott le a Giallorossinál.

Az AS Roma lefocizta a Chievót a pályáról, a Farkasok üdvösségéhez ugyanakkor két büntető kellett, a veterán Francesco Totti bizonyította újfent, hogy kíméletlen ítéletvégrehajtó. Az Udinese őrzi harmadik helyét a tabellán, a fekete-fehér gárda hazai pályán 4-1-re győzte le a Cesenát a kora délutáni mérkőzésen.

A játéknap legérdekesebb eredménye Cagliariban született, a hazaiak ugyanis meglepően simán verték 3-0-ra a találkozót tíz emberrel befejező Genoát. A Bologna a Cataniát győzte le 2-0-ra, a Fiorentina pedig az újonc Novara vendégeként diadalmaskodott 3-0-ra.

Eredmények – Serie A, 17. forduló
AS Roma – Chievo 2-0 (1-0)
Gólszerző: Totti (34., 78., mindkettőt 11-esből)

Atalanta – AC Milan 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ibrahimovic (22., 11-esből), Boateng (82.)

Bologna – Catania 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Cherubin (50.), Di Vaio (90.)
Piros lap: Biagianti (78., Catania)

Cagliari – Genoa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Larrivey (13., 11-esből), Ibarbo (56.), Granqvist (72., öngól)
Piros lap: Moretti (66., Genoa)

Lecce – Juventus 0-1 (0-1)
Gólszerző: Matri (27.)

Novara – Fiorentina 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Jovetic (20., 49., az elsőt 11-esből),Montolivo (42.)

Udinese – Cesena 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Di Natale (1., 82.), Asamoah (54.), Basta (75.), illetve Eder (39.)
Piros lap: Lauro (Cesena, 61.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik