Foci

A hajrában darálta be a Chelsea Futács csapatát

A Chelsea együttese három hajrában szerzett góllal 4-0-ra győzte le a Futács Márkót végig a pályán tudó Portsmouth-t az FA-kupában.

Már igen korán megszerezhette volna a vezetést a Portsmouth a Stamford Bridge-en, azonban Dave Kitson nagy helyzetből mellé lőtt. Ez felrázta a Chelsea-t, amely ugyan próbálkozott becsülettel az első félidőben, ám a vezetést nem tudta megszerezni a szünetig.

Fordulás után szinte egyből összejött a gól a londoniaknak, Florent Malouda játszott Juan Matához, a spanyol pedig közelről nem hibázott. Ezt követően a Pompey előtt is adódott egy csomó lehetőség, ezek többsége a vendégeknél kezdő Futács Márkó nevéhez fűződött, ám Petr Cech végig a helyén volt.

Úgy tűnt, hogy az eredmény már nem változik a hármas sípszóig, azonban a brazil Ramires a hajrában kétszer is betalált. A 93. percben még jött Frank Lampard és 4-0-át varázsolt az eredményjelzőre, így a Chelsea, ha vártnál egy hangyányit nehezebben is, de továbbjutott az FA-kupa 3. fordulójából. A szigetországi tudósítások szerint a magyar támadó csapata egyik legjobbja volt, többször is kellemtetlen helyzetbe hozta a hazai védelmet.

A Sheffield Wednesday és a West Ham United sokáig nem bírt egymással, azonban O’Grady a hajrában eldöntötte a továbbjutást a hazaiak javára.

Amint arról már írtunk, a Manchester United nagy csatában múlta felül a címvédő Manchester Cityt 3-2-re. Vincent Kompany kiállítása miatt a hazaiak a 12. perctől kezdve emberhátrányban játszottak, ám így is majdnem ledolgozták háromgólos hátrányukat.

Eredmények – FA-kupa, 3. forduló
Chelsea – Portmsouth 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Mata (48.), Martinez (85., 87.), Lampard (93.)
Sheffield Wednesday – West Ham United 1-0 (0-0)
Gólszerző: O’Grady (88.)
Peterborough – Sunderland 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Larsson (48.), McClean (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik