Foci

Jelentősen csökkentették Eto’o eltiltását

Tizenöt mérkőzésről négyre mérsékelték Samuel Eto'o, az Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgójának büntetését.

A csatárklasszist azért büntették meg hazájában, mert november 15-én társaival együtt nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, végül elmaradt barátságos találkozón.

A helyi futballszövetség hosszú ülést követően hozta meg szombaton az enyhítő ítéletet, amelyet a hírek szerint a köztársasági elnök, Paul Biya kezdeményezett.

A kameruniak előbb “belső adminisztrációs problémára” hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később viszont kiderült, hogy az Eto’o vezette játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség.

A futballisták állítólag azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna. A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A csapatkapitány Eto’o helyettese, Enoh Eyong büntetését is csökkentették szombaton, így neki mindössze egy meccset kell kihagynia.

Az Internazionaléban házi gólkirály Eto,o tavaly augusztusban, 27 millió euróért szerződött Milánóból Dzsudzsák Balázs klubjához, az Anzsi Mahacskalához.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik