Foci

Spanyol edző, portugál sztár a magyar futsalbajnoknál

A spanyol Marcos Antonio Lopez Angulo személyében bemutatták a magyar bajnoki címvédő Rába ETO futsalcsapatának új vezetőedzőjét.

“Decemberig a portugál Arthur Melo irányította a szakmai munkát. Nem akartunk mindenáron külföldi edzőt szerződtetni, de azokat a magyar trénereket, akik megfeleltek volna az elképzeléseinknek, szerződés köti a klubjukhoz” – mondta a sajtótájékoztatón Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke. “Spanyol kapcsolataink révén került a képbe Marcos Angulo. Tőle azt várjuk, hogy a csapatunk védje meg a bajnoki címét, újra hódítsa el a Magyar Kupát, valamint mivel az utánpótlás-nevelésben is jártas szakember, ezen a területen is lépjünk előre.”

Az új tréner legfőbb célja, hogy megfeleljen a klub által támasztott követelményeknek: “Mindenkinek köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek. Nagyszerű játékosokkal dolgozhatok együtt és bízom benne, hogy minden célt teljesíteni tudunk. Győrött sok tehetséges fiatal futsalozik rendszeresen, velük is kiemelten szeretnék foglalkozni” – fogalmazott a 44 éves szakember, aki egyelőre június 15-ig írt alá a Rába ETO-hoz, de a klubnak egyéves opciója van a megállapodás meghosszabbítására.

Az új mesteren kívül a klubhoz szerződött a portugál válogatott játékos, Ramada is, aki legutóbb a cseh Teplice csapatát erősítette, ott ő volt a házi gólkirály. Szintén fél plusz egy éves szerződést kötött. A játékos is bízik benne, hogy bajnoki és kupagyőzelmet is ünnepelhet a győri klubbal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik