Foci

Magyarokra épít az Atalanta

Kecskés Ákos profi szerződést kapott az olasz labdarúgó bajnokságban játszó Atalanta csapatától.

A hír hallatán nem kell szégyenkeznie annak a szurkolónak, aki még soha nem hallott Kecskés Ákosról. Az ifjú titán még csak most töltötte be 16. életévét, ráadásul negyedik éve már a Atalantában készül – eddig amatőrként. Az olasz szabályok értelmében ugyanis 16 év alatt nem lehet szerződni a játékosokkal (információink szerint valami hasonlót terveznek bevezetni Magyarországon is).

A FouFourTwo információi szerint Kecskés Ákos január 4.-én töltötte be a 16. életévét és olasz klubja annyira elégedett eddigi teljesítményével, hogy azonnal szerződést ajánlott neki. A magyar U15-ös válogatottban is középhátvéd poszton játszó játékos Hódmezővásárhelyen született 1996-ban, nyolc évig a szegedi Tisza Volánban futballozott, majd 2008-ban egy bergamói ifitornán fedezték őt fel az Atalanta megfigyelői.

Kecskés Ákos igazi sportos családból származik. Mindkét nagyapja NB I-es labdarúgó volt, Kecskés Istvánt anno a Vicenza is szerette volna szerződtetni, Rácz József pedig Nyíregyházán védett. Egyik nagymamája, Szegvári Veronika az NB I-ben kézilabdázott, ennél is többre, magyar és világválogatottságig vitte Ákos édesanyjának nővére, az ő keresztszülője, Rácz Mariann kézilabdakapus. Édesapja, idősebb Kecskés Ákos a SZEOL NB I-es kosárlabdacsapatának egyik kulcsembere volt, míg az édesanya, Rácz Ildikó első osztályú tornász volt, jelenleg a fitneszválogatott trénere. Ákos példaképe a futballban Gerard Piqué és Juhász Roland.

Kecskés Ákos mellett az 1995-ös Forgács Dávid is az Atalanta futballistája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik