Foci

Suarez elismerte, hogy Evrát “lenegrózta”

A Liverpool labdarúgócsapatának uruguayi támadója vallott eltiltása okairól, de hozzátette, nem tartja magát rasszistának

Ahogyan arról beszámoltunk, a Liverpool labdarúgócsapata nem adott be fellebbezést Luis Suarez nyolcmérkőzéses eltiltása enyhítése érdekében.

A klasszis támadó október 15-én, a Manchester United elleni mérkőzésen a hírek szerint (legalábbis az angol szövetség bizonyítottnak látta), négernek (pontosabban “negrónak”) nevezte Patrice Evrát, a United francia játékosát.

Nos, kedden este a Liverpool weboldalán közlemény jelent meg, amelyet maga Luis Suarez jegyez.

Az uruguayi a kommüniké elején mindenkinek köszönetet mondott, amiért az elmúlt hetekben mellette állt. A szüleinek, a családjának, a Liverpool összes alkalmazottjának és persze a drukkereknek, amiért nem hagyták magára. Suarez szerint megértette az elmúlt napokban, mit jelent a “You’ll never walk alone”, a csapat himnuszának vezérmondata, a klub “jelszava”.


“Mint oly sokan, én is egy szegény családban nőttem fel, egy kisvárosban. De megtanultam, mit jelent egymás tisztelete, Európába érve pedig megtanultam az értékeket a helyükön kezelni. Ezek tettek olyanná, amilyen ember vagyok. Soha, ismétlem, soha nem volt bajom senkivel sem azért, mert más a bőrszíne, akár a saját, akár az ellenfél csapatában lévő játékosról is legyen szó. Dühös vagyok, a rólam az utóbbi időben megjelent információk messze állnak az igazságtól

Az én országomban a ‘negro’ kifejezés egy általános kategória, aminek nincsen negatív jelentése, éle. Éppen ezért az, hogy rasszista lett volna a megjegyzésem, nem igaz. Ezzel együtt bocsánatot kérek a klubtól, a drukkerektől, hogy az elkövetkezendő hetekben nem tudok a csapatomon segíteni. Nehéz időszak következik” – fejezte be gondolatait Luis Suarez.

A Liverpool kedd este 3-0-s vereséget szenvedett a Manchester City otthonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik