Foci

Majdnem nagyot bukott a Real Madrid

A spanyol Király Kupában Mourinho csapata 0-2-ről állt fel a padlóról, és egygólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A kupa nyolcaddöntőjében a Real Madrid a Malagát fogadta, annak tudatában, hogy esetleges győzelme, majd továbbjutása esetén már a Barcelonával találkozik a negyeddöntőben.

Nem jól kezdődött a mérkőzés a hazaiaknak, akik a Casillas, Arbeloa, Pepe, Raúl Albiol, Marcelo, L. Diarra, Xabi Alonso, Callejón, Kaká, Cristiano Ronaldo, Higuaín összeállításban kezdtek. A többek között az egykori madridi Van Nistelrooyjal felálló Malaga a 10. percben Sergio Sanchez fejesgóljával szerezte meg a vezetést.

A 29. percben megfagyott a levegő a Santiago Bernabeuban, ugyanis a vendégek lemásolták az első gólt. Ismét egy szöglet után jött a beívelés, ezúttal Demichelis fejelt Casillas kapujába (0-2). Nagy volt a baj.

A szünetben hármat cserélt José Mourinho, bejött Özil, Benzema és Khedira is, nagy kockázat volt a hármas csere, hiszen egy esetleges sérülésnél ez emberhátrányt eredményezett volna.

A 68. percben éppen Khedira iramodott meg a kapua felé egy megszerzett labdát követően, a játékszert pedig a kapuba lőtte, Caballero kapus még lábbal beleért a labdába (1-2).

Egy hatalmas védelmi hiba után Higuain elé került a labda, aki elvitte azt a kapus mellett és éles szögből a hálóba lőtt. A videón is látszik, mekkora hibát vétett a Malaga védője (2-2), Sanchez. Nem fogja őt megdicsérni Manuel Pellegrini, a vendégek (és a a Real korábbi) mestere.

A végén aztán a győzelem is megszületett a Madridnak, Higuain indította a védők mögül kibújó Benzemát, aki a 78. percben nem hibázott. Nagy meccsen tehát a Madrid egygólos előnyt szerzett a visszavágóra (3-2).

Ami a többi meccset illeti, akadt meglepetés: alacsonyabb osztályú ellenfelétől kapott ugyanis ki a Racing Santander és a Levante is.

A Real Madrid egygólos győzelme képekben:

Eredmények – Spanyol Király Kupa
Real Madrid – Malaga 3-2 (0-2)
gólszerzők: Khedira (68.), Higuain (70.), Benzema (78.), illetve Sergio Sanchez (10.), Demichelis (29.)
Albacete – Athletic Bilbao 0-0
Mirandes – Racing Santander 2-0
gólszerzők: Infante (34.), Martins (45.)
Alcorcon – Levante 2-1
gólszerzők: Borja (13.), Nagore (53.), illetve Pallardo (23.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik