Foci

Huszti Szabolcs 1 milliós adománya

A Zenit labdarúgócsapatának magyar légiósa a Madarász utcai Gyermekkórházban járt, és jótékony célú felajánlást tett.

Vladan Filipovic menedzser és pártfogoltja, Huszti Szabolcs karitatív akcióban vett részt. Mindketten ellátogattak a Madarász utcai Gyermekklinikára, és nem mentek üres kézzel.

Huszti 1 millió forintot ajánlott fel a klinika számára, valamint ha már ott volt, elbeszélgetett a kis lakókkal és autogrammokat osztogatott számukra.

„Hannoverben rendszeresen jártuk a kórházakat, és a Zenitnél is szokás, hogy a futballisták jótékony akciók mellé állnak, támogatják a rászorulókat. Számomra természetes az, hogy a sportoló akár személyes jelenlétével, akár ajándéktárgyakkal, vagy esetenként pénzzel segíti a gyerekeket. Én nem azért látogatok el a Madarász utcai kórházba, hogy jó színben tűnjek fel, vagy, hogy jobban aludjak. Az a szándékom, hogy felhívjam a figyelmet a karitatív tevékenység jelentőségére, arra, hogy aki tud, az segítsen, mert szükség van rá. Miután 2008-ban csatlakoztam a Gyermekkor Alapítványhoz, a válogatottban kapott prémiumomat ajánlottam fel, de amióta nem játszom a nemzeti csapatban, a saját pénzemből adok – jó szívvel, teszem hozzá. Tudniillik minden adomány jó helyre kerül” – így a középpályás.

“Megrázó, ám tanulságos volt a látogatás, és újfent ráébredtem: az egészségnél nincs fontosabb! Szerencsére az én pályafutásomat nem hátráltatta sérülés, bár kétségtelen, a jelenlegi helyzetemmel nem lehetek elégedett. Ezért sem vállaltam semmiféle szereplést mostanában. Amúgy sem vagyok az a típus, aki igényli a sajtó érdeklődését, és nem tudok semmi újdonságot mondani az utóbbi időszakkal kapcsolatosan. A csapatnak jól megy, vezetjük a bajnokságot, továbbjutottunk a BL-csoportból, én viszont nem kapok sok szerepet” – mondta a Zenit játékosa, és hozzátette, a többi közt az ő korábbi felajánlásaikból fejlődött előző látogatásuk óta a kórház.

Huszti Szabolcs január 13-án indul vissza Szentpétervárra.

Huszti Szabolcs a gyermekkórházban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik