Foci

Nyirokrák végzett a liverpooli legendával

Non-Hodgkin limfómában hunyt el Gary Ablett, aki a Liverpoollal és az Evertonnal is FA-kupát nyert, majd edzette Gulácsit és Németh Krisztiánt is.

A Liverpool, az Everton és a Birmingham City egykori hátvédje, Gary Ablett 46 esztendősen távozott, a nyirokrák elleni 16 hónapos küzdelem után.

Ablett pályafutása Liverpoolban indult, a Vörösökkel két bajnoki címet és egy FA-kupasikert (1989) ünnepelhetett. Ezután szerepelt a Hull Cityben és a Derby Countyban, majd a kisebbik liverpooli csapathoz, az Evertonhoz szegődött, a kékekkel is FA-kupát nyert (1995).

Ablett az egyetlen aki, mindkét liverpooli gárdával elhódította a patinás kupát. 2001-es visszavonulása után edzősködni kezdett, a liverpooli akadémián többek között Gulácsi Péterrel és Németh Krisztiánnal is dolgozott.

2009-2010-ben a Stockport City menedzsere volt. Ezután csatlakozott az Ipswich edzői stábjához, ekkor diagnosztizálták nála a Non-Hodgkin limfómát.

Anglia számos labdarúgó-szervezete és csapata kifejezte együttérzését Ablett halála miatt.

A volt válogatott csatár, Michael Owen, aki játszott a Liverpoolban, gyermekként pedig az Evertonnak szurkolt, Twitter-bejegyzésben emlékezett meg a kiváló védőről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik