Foci

Az év legjobb meccsei – Bundesliga

huszti szabolcs (huszti szabolcs)
huszti szabolcs (huszti szabolcs)

A Sport24 feleleveníti a 2011-es esztendő legemlékezetesebb összecsapásait a német labdarúgó-bajnokságból.

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik a labdarúgó topligák eseményeit, jól tudják, hogy szinte minden hétre jut egy olyan mérkőzés, gól, drámai fordulat, amelyről utána akár hetekig is eltarthat a diskurzus.

Most, hogy a legtöbb bajnokságban téli szünetet tartanak, a Sport24 a legszínvonalasabb, legfordulatosabb mérkőzéseket igyekszik feleleveníteni, hiszen volt miből válogatni.

Év végi összeállításunkban az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság általunk legjobbnak tartott meccseit idézzük fel négy részben.

Utolsóként itt vannak a Bundesliga 2011-es legjobbjai!

5. Hertha BSC – Bayer Leverkusen 3-3 (2011.11.26)

Gólszerzők: Lasogga (7., 82.), Toprak (18. – öngól) illetve Derdiyok (24., 64., 79.)

A Hertha visszatért a másodosztályból az élvonalba, a fővárosiak pedig állandósítani szeretnék helyüket a német első osztályban. A Berlin ennek megfelelően kellemetlen ellenfélnek számít a mostani bajnokságban, több meglepő eredmény is fűződik a BSC-hez.

November végén ugyanakkor a gárda egy korán szerzett kétgólos előnyt tékozolt el könnyelműen, az aznap triplázó Eren Derdiyok révén a hajrában már a vendég Gyógyszergyáriak voltak előnyben. A Bayer Leverkusen végül nem húzta ki a lefújásig, Pierre-Michel Lasogga jött, látott és egalizált a 82. percben, 3-3-ra mentve ezt a fordulatos mérkőzést.

Hat gól Berlinben:

4. Köln – Bayern München 3-2 (2011.02.05)

Gólszerzők: Clemens (55.), Novakovic (62., 73.) illetve Gomez (22.), Altintop (43.)

Februárban a Bayern München le volt maradva az élen tanyázó – majd később a bajnoki címet bezsebelő – Borussia Dortmund mögött, így égetően fontos lett volna, hogy a bajorok pontokat csenjenek a mezőny közepén tanyázó Köln otthonában. Miután Mario Gomez, majd Hamit Altintop még az első félidőben talált, úgy tűnt, hogy lesimázza a meccset a Bayern.

Nem ez történt, a Köln sokkal vehemensebben futott ki a második félidőre, a 73. percre pedig már fordított is az eredményen, a München pedig már nem tudott egalizálni. Az ilyen könnyen elszórt pontok miatt lett csak harmadik a Bayern.

Talán már elhitte a Bayern, hogy nyert:

3. Wolfsburg – Hertha BSC 2-3 (2011.10.29.)

Gólszerzők: Mandzukic (31.), Schafer (84.) illetve Raffael (27.), Kobiashvili (37. – 11-esből), Lasogga (85.)

Döcög a wolfsburgi szekér ebben a szezonban, a gárda formán kívül játszik, így nem csoda, hogy a tabella alsóbb régiójában tanyázik. A Hertha ellen igazi hatpontos mérkőzést játszott a Wolfsburg, ám még az első félidőben hátrányba került kétszer is, Kobiashvili büntetőjének köszönhetően 2-1-ről várta a folytatást a BSC.

A fordulást követően egészen a 84. percig kellett várni az újabb hazai egyenlítésre, ám a zöldmezesek ettől annyira fellelkesültek, hogy hátul kihagytak, Lasogga postafordultával válaszolt és csavart még egyet a mérkőzés menetén, a Berlin nyert 3-2-re.

Gyors adok-kapok a hajrában:


Wolfsburg 2-3 Hertha Goals by fastestgoals

2. Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 2-3 (2011.02.05)

Gólszerzők: Dante (29.), De Camargo (32.) illetve Pogrebnyak (51.), Harnik (56.), Gebhart (87. – 11-esből)

Piros lap: Dante (87.)

Második helyre választott mérkőzésünkön két, a tabella alsóbb régiójába tartozó együttes meccselt három igen fontos pontért. A szezon végén osztályozóra kényszerülő hazaiak az első negyvenöt perc második felében gyors egymásutánban két gólt is berámoltak Ulreich kapujába, a Borussia így megnyugtató előnyből várhatta a második etapot.

A Hajnal Tamást a szünetben csereként bedobó Stuttgart aztán a második félidőben elkezdett életjeleket mutatni, majd hasonlóan gyorsan ledolgozta hátrányát, így 2-2-vel érkeztek a hajrába. Ekkor az első találatot jegyző Dante szabálytalankodott második sárgát és büntetőt érően, Timo Gebhart pedig bevágta a büntetőt, aminek köszönhetően a VfB nyerte meg a párharcot.

A legvégéig küzdött a Stuttgart:


Bor – Stu GOALS www.rojadirecta.es by kehl3

1. Hamburger SV – Köln 3-4 (2011.08.27.)

Gólszerzők: Petric (11. – 11-esből), Rajkovic (59.), Heung-Min Son (62.) illetve Chihi (21.), Novakovic (49.), Clemens (84.), McKenna (88.)

A most zajló idényből mindössze a negyedik fordulóig kellett várnunk egy igazán fordulatos német bajnokihoz, augusztus végén a Hamburg fogadta a Kölnt.

A hazaiak már a találkozó korai szakaszában megszerezték a vezetést egy büntetőből, azonban a vendégek gyorsan egalizáltak, majd a második félidő legelején a vezetést is megszerezték. A Hamburgnak három percébe telt, hogy újra a maga javára fordítsa az állást, ám az őrült hajrában jött Clemens és McKenna és megnyerték a Kölnnek ezt a fantasztikus összecsapást.

Hét gól és számtalan fordulat:


Hamburger vs Koln 3-4 by martelis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik