Foci

Brazil izomember lehet a Chelsea megmentője

Angol lapértesülések szerint a londoniak akár 50 millió fontot is kifizetnének a Portónak Hulk játékjogáért.

André Villas-Boas legénysége ugyan a negyedik a bajnokságban, ám ha azt nézzük, hogy a dobogótól négy, az élen álló manchesteriektől pedig tizenegy pontos hátrányban van a Chelsea, már mindjárt másabb a leányzó fekvése. Márpedig ez a helyzet, ráadásul a londoniak dolgát az is nehezíti, hogy januárban a támadó szekció erősen foghíjassá fog válik.

Nicolas Anelka Kínában folytatja, Didier Drogba és Salomon Kalou pedig elutazik majd az Afrikai Nemzetek Kupáján érdekelt Elefántcsontpart válogatottjához. Marad a mostanság góllövés ellen beoltott Fernando Torres, a fiatal Daniel Sturridge illetve az elképesztő fizikummal megáldott, ám még kissé nyers Romelu Lukaku – nem egy életbiztosítás maradjunk annyiban.

Nem csoda, hogy a januári átigazolási időszak közeledtével egyre több csatárt boronálnak össze a Chelsea-vel, amely a hírek szerint 150 millió fontból erősítheti meg a keretet 2012 elején. Ennek harmadát az angol The Times értesülései szerint Hulkért csengetne ki az orosz tulajdonos, Roman Abramovics.

„Hulknak teljesen mindegy, hogy hol, de szívesen együtt dolgozna újra Andréval, akinek nagyon kedveli a módszereit. Villas-Boas ismeri Hulkot, tudja mire számíthat tőle és a kapcsolatuk is jó. Hogy a Chelsea-ben köt-e ki? Bármi előfordulhat” – nyilatkozott a lapnak Theodoro Fonseca, a játékos ügynöke.

A gólérzékeny támadó esetében egyébként mostani klubja, a Porto százmillió eurós kivásárlási árat határozott meg. A nyári átigazolási szezon utolsó napján a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala a hírek szerint megközelítette ezt az összeget, a dagesztániak 87 millió eurót ajánlottak állítólag a brazilért, aki azonban Portugáliában maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik