Foci

Ha év vége, akkor M3 Outlet XI. Real Team Kupa (x)

Magyarország legszínvonalasabb teremtornája már olyannyira hozzátartozik az ünnepekhez, akárcsak a karácsonyfa vagy az ajándékbontás.

Bár a nagypályás bajnokságok csapatai javában a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, a lelkes cívisvárosi közönség ismét nem marad foci nélkül, hiszen december 27-én 14 órakor a címvédő Füredi Söröző összecsapásával újra elrajtolt a futballbarátok téli csemegéje, az amatőr és profi labdarúgókat egyaránt felvonultató M3 Outlet XI. Real Team Kupa!

A két ünnep között immáron tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő négynapos rendezvényre nemrégiben lezárult a nevezés, így az már biztos, hogy harminckét együttes száll harcba a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A szervezők elkészítették a sorsolást, a párosítások ismeretében pedig nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ahogyan azt már megszokhattuk, a torna ismét számos izgalmat tartogat.

Az ország minden tájáról érkeznek ugyanis klasszis játékosokkal, NB I-es ászokkal és a kispálya nagyjaival teletűzdelt gárdák, akik mindannyian a Real Team Kupa vándorserlegért érkeznek a hajdúsági fővárosba. A nagy népszerűségnek örvendő sporteseményre – ahol nem csak a döntők napján, hanem a csoportküzdelmek során is tömött lelátók fogadják az elsőségre törő csapatokat – a belépés ingyenes, de akár otthon, a karosszékből, a laptop monitorja előtt is követhető, sőt fogadni is lehet minden mérkőzésre: a bwin.com honlapján élő közvetítéssel és persze élő fogadási lehetőséggel, bárki „tornagyőztes” lehet.

További információk a www.realteamkupa.hu oldalon olvashatóak.

Az első nap eseményei:

A második nap történései:

A bwin bemutatja: M3 Outlet XI. Real Team Kupa

Az első helyen kiemelt csapatok bemutatása

Füredi Söröző (Debrecen): A DVSC felnőtt csapatának tagjaiból és a DVSC-DEAC néhány játékosából álló – korábban Royal Casino néven szereplő – gárda háromszor emelhette magasba a vándorserleget, az idei tornán kétszeres címvédőként szerepelnek. Ifj. Szima Gábor csapata Kelet-Magyország szinte összes kispályás labdarúgótornáját megnyerte már, köszönhetően energikus letámadásos játékuknak és kreatív támadásvezetésüknek. Az első soruk sok nagy csatát megélt, rutinos spílerekből áll, a kispadon pedig villámgyors fiatal tehetségek várnak bevetésre. A torna legfőbb esélyesének számítanak, valószínűleg őket kell majd legyőznie annak, aki a végső sikerre pályázik.
Akire figyelni kell: Szinte mindenkit ki lehetne emelni, de mivel a tavalyi tornán Spitzmüller Istvánt választották a torna legjobb játékosának, így őt éri a megtiszteltetés. Hatalmas mezőnymunkájának köszönhetően nyerte el a díjat, mind védekezésben, mind a helyzetek előkészítésében fontos szerep hárul rá, az ő hasznos játéka teszi lehetővé a többiek – elsősorban Rezes László, Berecz Zsolt és Bódi Ádám –  csillogását.

Mezei-Vill FC (Berettyóújfalu): A magyar futsalbajnokság kétszeres győztese (2008, 2009) a Real Team kupát 2007-ben hódította el, rá egy évre címvédőként pedig a döntőig menetelt. Összeszokottság, csapategység és rögzített helyzetek eredményes kivitelezései számítanak a legfőbb erényeiknek. Minden poszton több hasonló képességű játékost tudnak harcba dobni, de a futsalban használatosnál nagyobb kapuméret  hátrányt jelenthet számukra.
Akire figyelni kell: Trencsényi János, a sokszoros magyar futsal válogatott játékos a játékmestere a csapatnak. A pálya minden pontján feltűnik, hihetetlenül nagy munkabírással rendelkezik. Az újfalui közönség egyik legnagyobb kedvence, csapatkapitányként igazi vezéregyéniség.

Kohárik Kft. (Dabas): Az amúgy is jó erőkből álló, korábban több tornán is eredményesen szereplő maghoz az idei Real Team kupára csatlakozik a Lódi Tamás-Gyurcsányi Zsolt páros. A két játékos meghatározó alakja a hazai futsal-életnek, a válogatott első sora elképzelhetetlen nélkülük. A keretben mellettük még fellelhető strandfoci válogatottsággal (Ughy Márk, Weiss Tamás) és nagypályás magyar válogatottsággal rendelkező labdarúgó (Lőw Zsolt) is. Ezzel a névsorral csak a tornagyőzelemmel lehetnének elégedettek.
Akire figyelni kell: Lódi Tamás világválogatott futsaljátékos 2008-ban már szerepelt a tornán, akkor a Mezei-Vill tagjaként a második hellyel kellett beérnie. Idén kedvenc játszótársával, Gyurcsányi Zsolttal egy csapatban a dobogó legfelső fokát vették célba. Kiismerhetetlenül cselez, remekül fedezi a labdát, remek bal lábával pedig nagyon pontos lövésekre képes.

Nemzeti Tiszafüred (Tiszafüred): Az eredetileg strandfocitornákra szerveződött Nemzeti Tiszafüred csapata több NB I-es futsal mérkőzéssel rendelkező játékost is felvonultat. Az egyik legszervezettebben védekező alakulat, akik támadásban a klasszikus kispályás játékot játszva, nagydarab centereikre játsszák fel a labdát és abból alakítanak ki helyzeteket. Emellett  pedig a strandfocis játék alapjául szolgáló távoli lövések és pontrúgások számítanak leggyilkosabb fegyvereiknek.
Akire figyelni kell: Pataki Gábor számít az első számú centerüknek, aki testi adottságait is kihasználva remekül fedezi a labdát. A megszelídített játékszerrel gyors mozdulattal képes lefordulni a védőkről, ha pedig az ellenfél védői besegítenek rá, akkor helyzetfelismerő képességének köszönhetően könnyen ziccerbe tudja hozni csapattársait.

Real Team FC (Debrecen): A torna főszervezőjének csapata az évek folyamán több összeállításban is szerepelt már a tornán, de az igazán kiemelkedő eredmény még várat magára. Ebben az évben egy fiatal, sokat futó, debreceni nevelésű labdarúgókból álló garnitúrára hárul a teher, hogy a kispályás berkekben komoly eredményeket felmutató klub végre saját tornáján is kiugró teljesítményt tudjon elérni.
Akire figyelni kell: Ludánszki Bence a téli felkészülési időszakban csatlakozik a DVSC labdarúgócsapatának felnőtt keretéhez. A 21 éves védő a kisméretű pályán is otthonosan mozog. Kiváló szerelőkészséggel rendelkezik, továbbá annak ellenére, hogy hátul érzi igazán jól magát, még a támadásokba is bekapcsolódik, mivel jól cselez és az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát.

Vi-Szövi (Orgovány): A 2009-es torna egyik üde színfoltja volt az MTK akadémiáján pallérozódó társaság, amely akkor még After néven indult. Az egyik leglabdabiztosabb csapat, akik közül még a védők is képesek csellel lebontani a vele szemben álló ellenfél játékosait. Szellemes, látványos és szórakoztató támadójátékuknak köszönhetően hamar elnyerték a közönség szimpátiáját. Az idei évre további, korábban a Sándor Károly Akadémián edzett társukkal kiegészülve a csúcsra szeretnének jutni.
Akire figyelni kell: Az MTK első osztályból történő kiesése után többen közülük külföldi csapatokban próbálnak szerencsét. Közéjük tartozik Busai Attila is, aki jelenleg Svájcban légióskodik és tagja volt az U21-es világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak. A füvön középpályást játszik, de teremben leginkább elől szerepel. Jól tartja meg a labdát, és könnyed mozgása miatt nagyon látványos gólokat szerez.

Viktor Security (Szolnok): Az utóbbi évek egyik legdominánsabb kispályás csapata. 2008-ban sikerült megnyerniük a serleget, abban az évben mind a hét tornán ahol elindultak, elsőként végeztek. Az utóbbi években Dzsudzsák Balázst is felvonultató gárdában sok nagy csatát megélt, kipróbált kispályás játékosok szerepelnek, mindenhol csak a győzelmet tudják sikerként elkönyvelni. A keret összes tagja kiemelkedő fizikális képességekkel rendelkezik, több NB I-es játékossal is rendelkeznek.
Akire figyelni kell: A csapat sikereinek egyik legfontosabb szereplője a center Kovacsics Károly, aki korábban volt már a torna gólkirálya is. A viktorosok gólfelelősét könnyen ki lehet hozni a sodrából, de egyedi képességeit senki sem vitatja. Kiélezett rangadókat képes egy-egy villanásával eldönteni, ezért is számít a védők rémálmának.

Ecuador-eHarex (Debrecen): A korábbi DVSC kedvencekkel kiegészülő csapat számtalan sikerrel járult hozzá Debrecen kispályás életének elismertségéhez. Nagyon labdabiztos, türelmes és nehéz helyzetekben is győzni tudó alakulat. A rutin egyértelműen mellettük szól, a legtöbb játékhelyzetre kiválóan reagálnak, ha pedig vezetést szereznek, onnantól kezdve szinte lehetetlen fordítani ellenük, hiszen specialitásuknak számít az ellenfél játékának elrontása, a kőkemény „ecus” védekezés. A pontrúgásaik óriási veszélyt jelentenek mindenki számára.
Akire figyelni kell: Tőlük is több játékos megérdemelné, hogy külön figyelemmel kísérjék, de mivel a 2010-es tornán Bencsik András lett a gólkirály, ezért őrá érdemes talán leginkább odafigyelni. Remek helyzetkihasználásának és a rögzített helyzeteknél történő eredményes játékának köszönhetően szinte minden tornán versenyben van a gólkirályi címért. Csupaszív, megalkuvást nem tűrő játéka gyakran átragad a többiekre is, amelyre számos tornagyőzelmük szolgál bizonyítékként.

Mindezen információk birtokában mindenki előnyt élvez az élő fogadások során, a bwin.com honlapján! Jó fogadást, sok szerencsét!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik