Foci

Az év legjobb meccsei – La Liga

A Sport24 feleleveníti a 2011-es esztendő legemlékezetesebb összecsapásait a spanyol labdarúgó-bajnokságból.

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik a labdarúgó topligák eseményeit, jól tudják, hogy szinte minden hétre jut egy olyan mérkőzés, gól, drámai fordulat, amelyről utána akár hetekig is eltarthat a diskurzus.

Most, hogy a legtöbb bajnokságban éppen téli szünetet tartanak, a Sport24 a legszínvonalasabb, legfordulatosabb mérkőzéseket igyekszik feleleveníteni, hiszen volt miből válogatni.

Év végi összeállításunkban az olasz, a spanyol, az angol és a német bajnokság általunk legjobbnak tartott meccseit idézzük fel négy részben.

Az olasz liga legjobb meccsei után a spanyol élvonalból választottunk öt találkozót!

5. Mallorca – Atlético Madrid 3-4 (2011.05.21.)

Gólszerző: De Guzman (62., 11-esből), Webo (71., 90.), illetve Agüero (13., 60., 81.), Juanfran (18.)

Sergio Agüero ugyan már a Manchester City játékosa, de egyik legjobb meccsét idén még az Atético Madrid színeiben játszotta Mallorcán. A hazaiak a kiesés elkerüléséért küzdöttek a bajnokság utolsó fordulójában, de negyedóra sem telt el, és már hátrányban voltak.

A vendégek kétgólos előnnyel fordultak a második félidőre, és hamarosan már 0-3 volt az állás, miután Agüero parádésan lőtte ki a bal felső sarkot.

Nagyot küzdött a Mallorca, és sikerült is visszakapaszkodniuk a meccsbe (2-3), de Agüero ismét megvillantotta zsenialitását, és a harmadik gólját is megszerezte a meccsen. A hazaiak Webó fejesével a 91. percben még szépítettek, majd a lefújás után ünnepeltek is, hiszen a vereség ellenére is bennmaradtak az élvonalban.

Agüero szépen búcsúzott az Atléticotól:

4. Real Madrid – Barcelona 1-3 (2011.12.10.)

Gólszerzők: Benzema (1.), illetve Alexis Sanchez (30.), Marcelo (öngól, 53.), Fabregas (68.)

Élénken élhet még az emlékeinkben a legutóbbi El Clásico, amelyen már az 1. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán szereplő Real Madrid, miután Valdés csúnya labdaeladása után Benzema közelről bevette a Barcelona kapuját.

Fél óra kellett a vendégeknek ahhoz, hogy ledolgozzák a hátrányukat, majd a második félidőben Xavi megpattanó lövése után már vezettek is a katalánok.

A Realban Ronaldo gyenge napot fogott ki, a 64. percben óriási gólhelyzetben hibázott, Fabregas pedig egy percre rá fejjel bevette Casillas kapuját, kialakítva a végeredményt.

A Barca 3-1-re nyert a listavezető otthonában:

3. Valencia-Málaga 4-3 (2011.01.22)

Gólszerzők: Mata 17. – 11-esből, Soldado 53., Banega 67., Aduriz 90. ill. Rondon 10., 35., Baptista 79.

Hét gól és két kiállítás tarkította az év első hónapjában lejátszott Valencia-Málaga mérkőzést. A vendégek már a 10. minutumban vezetést szereztek, de nem sokáig tartott az örömük, mivel pár percre rá Demichelis szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott a Valencia, ráadásul az argentin védő piros lapot kapott.

Mata egalizált a büntetőből, de még a szünet előtt Rondon második góljának köszönhetően ismét a Málagánál volt az előny. A fordulás után viszonylag hamar egyenlítettek a hazaiak, majd miután a vendégektől újabb embert állítottak ki, Banega lövése után már 3-2-re a Valencia vezetett.

Itt azonban nem volt vége az izgalmaknak, a kilenc emberrel futballozó Málaga egyenlíteni tudott Julio Baptista nagyszerű találata révén, de hiába a hősies erőfeszítések, a Valencia a 90. percben végül kihasználta a kettős emberelőnyt, és 4-3-ra megnyerte a mérkőzést.

Kilenc emberrel is majdnem pontot mentett a Málaga:

2. Valencia-Real Madrid 2-3 (2011.11.19.)

Gólszerzők: Soldado (75., 83.), illetve Benzema (20.), S. Ramos (72.), C. Ronaldo (79.)

Novemberben a listavezető Real Madrid látogatott Valenciába, ahol könnyedén pontokat hullajthattak volna a királyiak. José Mourinho csapata Benzema és Sergio Ramos találatának köszönhetően ugyan a 72. percben már 2-0-ra vezetett, de az események innentől igencsak felpörögtek.

Soldado mesteri lövéssel faragott a hátrányon, de Ronaldo percek múlva visszaállította a különbséget – a portugál aranylabdás kiszorított helyzetből talált a hálóba.

A hazaiak nagyot küzdöttek, Soldado pedig ismét eredményes volt, így maradtak izgalmak a legvégére is. A Valencia ezután egy kapufáig jutott, valamint egy elmaradt büntetőt is reklamáltak a hazaiak, az eredmény viszont már nem változott, a Real 3-2-re nyert.

A végén pörögtek fel az események, de akkor nagyon:

1. Real Madrid – Villarreal 4-2 (2011.01.09.)

Gólszerzők: Cristiano Ronaldo 10., 45., 79., Kaká 82. ill. Cani 7., Ruben 18.

Hamar gólt láthatott a Santiago Bernabéu stadion közönsége a január elején lejátszott Real Madrid-Villarreal meccsen, de ennek túlzottan nem örültek, hiszen a vendégek szerezték meg a vezetést. Sokáig azonban nem kellett szomorkodniuk a hazai szurkolóknak, Cristiano Ronaldo a 10. percben egalizált.

A Sárga Tengeralattjárónak ez sem vette kedvét, Ruben nagyzserű találata után ismét náluk volt az előny, de az első félidő legvégén Ronaldo fejjel megint egyenlített.

A második félidőben sokáig nem született újabb gól, úgy tűnt, hogy a 79. percben vezetett veszélyes Real-akciót is megússzák a vendégek, de Ronaldo kapura fordult, és ballal a bal alsó sarokba gurított. A portugál zseni a biztonság kedvéért még egy gólpasszt is kiosztott, Kaká pedig beállította a 4-2-es végeredményt.

Ronaldo parádézott, a Real csak behúzta:

Pénteken az év legjobb angol bajnokijait elevenítjük fel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik