Foci

Van Persie Shearer nyomában

Az Arsenal holland gólzsákja karnyújtásnyira Alan Shearer PL-rekordjától.

Azok után, hogy Samir Nasri, Cesc Fábregas, Nicklas Bendtner és Emmanuel Eboué is eltávozott az Emirates stadionból, kis túlzással Robin van Persie maradt az Arsenal egyetlen piacképes labdarúgója.

Ő azonban egymaga vállára vette a londoni csapatot, és jelenleg nemcsak, hogy 16 góllal vezeti a Premier League mesterlövészeinek listáját, hanem két találatra van attól, hogy beállítsa – és háromra attól, hogy megjavítsa – a legendás Alan Shearer egy naptári évre eső gólrekordját.

A 28 éves Van Persie hét és fél éve az Arsenal játékosa, s tavaly megkapta a helyi legenda, Denis Bergkamp 10-es mezét, valamint a kapitányi karszalagot.

Ami Shearert illeti, ő a Blackburn Rovers színeiben, 1995-ben szerzett 36 gólt, utána Thierry Henry (2004, Arsenal) és Van Persie következik, egyaránt 34 góllal, egy naptári éven belül.

A hollandusnak még két meccsen van lehetősége javítani, kedden a Queens Park Rangers, szombaton, szilveszter napján a Wolverhampton ellen. Két szerény képességű ellenfél, elvben megoldható a két (három) gól megszerzése, ami még a rekordbeállításhoz, esetleg az új csúcshoz szükséges…

Arséne Wenger már megért egy-két rekordot az Arsenal menedzsereként. Már ő volt az Ágyúsok főnöke, amikor Ian Wright megdöntötte Cliff Bastin 150 gólos klubcsúcsát – Wright végül 185-nél állt meg –, és később Thierry Henry is az ő irányítása alatt jutott el a 226 gólig, amellyel viszont Wright rekordját adta át a múltnak. (Ezek a számok nemcsak a PL-ben, illetve a bajnokságban szerzett gólokat tartalmazzák.)

Az angol bajnokság hétfői fordulójának eredményei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik