Foci

Az év arca – Balotelli Angliában

Sokan beképzeltnek, egyesek őrültnek tartják, de szerintünk egyszerűen csak zseni. Mario Balotellit két részben mutatjuk be.

Már az olasz válogatottig is eljutott (Fotó: dppi)

Mario Balotelli, az Olaszországban számos botrányba keveredett focista Angliába igazolásakor alighanem megmozgatta a bukmékerek fantáziáját is, igaz, nem emlékszünk arra, lett volna-e olyan fogadási esemény, amely a ghánai ősökkel rendelkező labdarúgó első botrányának időpontjára vonatkozott volna.

Az olasz sztárfocista karrierjének kezdetéről kétrészes cikkünk első részében itt olvashatsz.

Még mindig nem tudni, anno, 2010 augusztusában mennyiért igazolt az angolokhoz Balotelli, de nagyjából 24 millió fontról volt szó.

„Az ő stílusa illeszkedik a Premier League stílusához, és mivel nagyon fiatal, sokat fejlődhet. erős, izgalmas játékos, a City szurkolói biztosan szeretni fogják” – indokolta szerződtetését Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere. Szeretik.

Az Európa Ligában mutatkozott be a City mezében, a Temesvár ellen 2010. augusztus 19-én. Pechjére szeptember 8-án megsérült, egy hónapig harcképtelen volt. Október 24-én az Arsenal elleni hazai 0-3 alkalmával mutatkozott be a Premier League-ben csereként, első góljáig november 7-ig kellett várni, akkor a West Bromnak talált be. Más kérdés, hogy kiállították a meccsen a Mulumbu ellen elkövetett szabálytalanságért.

2010 decemberében megkapta a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó futballistának járó Golden Boy díjat. Balotelli a díjjal kapcsolatban azt mondta, csak egy valaki volt jobb a korábbi díjazottaknál nála, Lionel Messi (korábban egyébként van der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Agüero, Anderson, Pato kapta meg az elismerést, idén pedig Götze).

Egy hét múlva megünnepelte a díjat, az Aston Villa ellen mesterhármast szerzett (4-0). A szezon végén, az FA Kupa-döntőben a meccs emberének választották.

Ebben a szezonban nagyon megy a srácnak, betalált a Birminghamnek, az Evertonnak, és kettőt vágott a Manchester Unitednek a 6-1-es győzelem alkalmával. A gólját meze levételével ünnepelte, de csak azért, hogy megmutassa pólóját és rajta a feliratot: „Miért mindig én?”

Why always me? Miért mindig én? Hát ezért:

Bemutatkozott a BL-ben is, a bajnokságban viszont csereként állt be a Liverpool ellen, mégis kiállították két sárga miatt. (A piros után szétrúgta az öltöző ajtaját.) A válogatottban a lengyelek ellen lőtte az első gólját november 11-én. December 3-án a vállával szerzett gólt a Norwich ellen, de betalált a Chelsea ellen is nemrég, annak ellenére, hogy a City az angolok ellen vesztette el bajnoki veretlenségét.

A vállal szerzett gól:

De vajon mi az oka annak, hogy játéka mellett a vagánysága és sokszor a határok átlépése is a középpontba emeli?

„A probléma az, hogy még nagyon fiatal. Elkövet egy-két hülyeséget. Ő Mario, egy őrült, de szeretem, mert nagyszerű fickó” – mondta róla Roberto Mancini, a Manchester City drukkerei pedig már dalt is írtak tiszteletére.

Gyakran kap lapokat, de néha ő osztogatja (Fotó: dppi)

Néhány napja volt a City alkalmazottja, amikor egy koccanásos autóbaleset részese volt. 5000 font volt nála a pénztárcában (vagy a farzsebében), és mikor a rendőr érdeklődött, miért ez a bőkezűség, csak annyit válaszolt: „Mert gazdag vagyok.”

Gyakran állítják meg egyébként gyorshajtásért és tilosban parkolásért, Milánóban ugyanúgy száguld, mind Angliában, eddig úgy 11 ezer eurónyi bírságot fizetett.

Egy értelmetlen jelenet, nagy helyzetben szórakozik:

Tegnap cikkünkben felidéztük egy kisiskolás srác megsegítését, de akadt, amikor egy hajléktalannak 1000 fontot ajándékozott az utcán.

Hogy mennyire vagány, némelyeknek megkérdőjeleződött, amikor a Dinamo Kijev elleni EL-meccs előtt képtelen volt felvenni egy bemelegítő mezt. Az esetet videón is megörökítették, aminek Mario cseppet sem örült. Csapattársa, Dzeko annál inkább, mert pár nappal később utánozni kezdte az olaszt.

A trikó:

Idén szeptemberben az olasz válogatottnál is lencsevégre kapták egy meglepő szituációban. Balotelli éppen az iPadját használta a Feröer elleni mérkőzésen – a kispadon.

Az első válogatott gól:

Ellentmondásos hírek érkeznek arról, mennyire veti be magát teljes intenzitással mondjuk az edzéseken a mi Mariónk. Micah Richardsont például annyira feldühítette nemrégiben lanyha munkájával, hogy a csapattársaknak kellett lefogniuk az angolt.

Richards nem sokkal az eset után twitter-bejegyzésében azt fejtegette, hogy az eset csak azt bizonyítja, hogy szenvedélyes munka folyik a Manchester Cityben.

Szenvedélyes. Nagyon találó a jelző Mario Balotellire és imázsára. A fenti sztorikból is látszik, alapjában véve egy jó fej fickóról beszélhetünk, aki ha nem lenne, sokkal unalmasabbak lennének a mi tudósításaink is. Ezt pedig semmiképp sem akarjuk…

Mario Balotelli névjegye
1990-ben született Palermóban.
Csapatai: Lumanezza, Internazionale, Manchester City
Eredményei: háromszoros olasz bajnok (207-08, 2008-09, 2009-10), olasz kupagyőztes (2009-10), olasz Szuperkupa-győztes (2008), Bajnokok Ligája-győztes (2009-10), FA Kupa-győztes (2010-11), a Golden Boy Díj birtokosa (2010), a meccs embere az FA Kupa-döntőn (2010-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik