Foci

A United pontszámban beérte a Cityt

A Manchester City pontot vesztett a West Bromwich otthonában, a Manchester United viszont letarolta a Wigant 5-0-s sikerével.

A Premier League karácsonyi fordulójának tétje az volt, hogy ki kezdi önbizalomnövelő sikerrel a rövid időn belül három bajnoki meccset jelentő rohamot az év végén és elején.

Jelentjük, a Manchester United került lélektani előnybe, ugyanis a Wigan elleni 5-0-s sikerükkel beérték a listavezető, a West Bromwich Albion otthonában 0-0-t játszó városi rivális Cityt.

A United korán, már a 8. percben megszerezte a vezetést a sereghajtó ellen, a dél-koreai Park Dzsi-Szung jóvoltából. A mostanság mellőzött, de továbbra is remek képességekkel rendelkező bolgár Berbatov (aki legutóbb sarokkal vette be az ellenfél kapuját) mesterhármast ért el a kiscsapat ellen.

A United a Fulham után tehát a Wigannek is öt gólt vágott.

A meccs góljai:

A Manchester City Fülöp Márton és Gera Zoltán csapata, a West Brom ellen ért el soványka 0-0-t. Ez azt jelenti, hogy mind a Citynek, mint a Unitednek 45-45 pontja van a 18. fordulót követően. Fülöp nem játszott, Gera sérült.

Helyzetek a City birminghami mérkőzéséről:

A Liverpool folytatja botladozását, most a Blackburn ellen futotta csak egy döntetlenre, hazai pályán. A Newcastle úgy tűnik, kijött a gödörből, idegenben nyert a Bolton otthonában. Bogdán Ádám helyett ezúttal is a finn Jaaskelainen állt a hazaiak kapujában.

Eredmények – Premier League
Manchester United – Wigan 5-0 (1-0)
gólszerzők: Park (8.), Berbatov (41., 58., 78., a harmadikat 11-esből), Valencia (76.)
piros lap: Sammon (40.)
West Bromwich – Manchester City 0-0
Sunderland – Everton 1-1 (1-0)
gólszerzők: Colback (26.), illetve Baines (51., 11-esből)
Bolton – Newcastle United 0-2 (0-0)
gólszerzők: Arfa (69.), Ba (71.)
Liverpool – Blackburn 1-1 (0-1)
gólszerzők: Maxi Rodriguez (59.), illetve Charlie Adam (öngól, 45.)
A bajnokság állása: 1. Manchester City 45 pont, 2. Manchester United 45 pont, 3. Tottenham 35 pont, 4. Chelsea 34 pont, 5. Arsenal 32 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik