Foci

Igazságos döntetlen a londoni derbin

Remek mérkőzésen a Tottenham 1-1-et játszott a Chelsea-vel, ezzel 1984 óta először a dobogón tölti a karácsonyt.

Kiváló mérkőzésen a Premier League harmadik és negyedik helyezettje megosztozott a pontokon. Ez azt jelenti, hogy a Spurs 27 év után először karácsonyozik a dobogón, és azt, hogy Andre Villas-Boas, a Chelsea menedzsere továbbra is nyeretlen a londoni csapatok ellen.

A meccs előtt ápolni kellett Didier Drogbát, a Chelsea támadóját, de végül az eleféntcsontparti vállalni tudta a játékot. Nem úgy Daniel Defoe, aki még a délelőtt folyamán jelentett sérültet. Érdekesség, hogy az első félidőben a vendégektől Ivanovicot (Paulo Ferreira) és Mikelt (Romeu) is le kellett cserélni sérülés miatt.

A Tottenham elsöprő lendülettel kezdett, és a 7. percben meg is szerezte a vezetést: Bale száguldott el a bal oldalon, a középreadásra érkezett Adebayor, és közelről nem hibázott (1-0).

A 11. percben Sturridge maradt egyedül, de hibázott nagy helyzetben, majd David Silva lövését védte Friedel. A meccs eleje a Tottenhamé volt, de a Chelsea folyamatosan javult, a félidő végére több helyzete akadt.

A 23. percben egyenlített a vendégcsapat, Cole a bal oldalon talán kézzel tette maga elé a labdát, de Howard Webb játékvezető nem állította meg a támadást. Jött a beadás, Sturridge pedig közelről nem tudta elrontani az elronthatatlant, egyenlített (1-1).

A 27. percben Raul Meireles lőtt messziről, a kapus a helyén volt, egy perccel később is, de akkor Drogba nagyszerű labdakezelése után a kapufa megmentette a góltól a hazai csapatot.

A mérkőzés két gólja:

Az 59. percben szabályos góllal újra megszerezte a vezetést a Spurs, csakhogy az asszisztens lest jelzett Adebayor fejesgóljánál – hibásan.

A második félidőben is lüktető játékot látott a White Hart Lane közönsége, a 68. percben Sandro fejelhetett teljesen tisztán, a próbálkozás alig ment mellé. A brazil fantasztikusan játszott a mérkőzésen.

A 72. percben Mata Walker hibáját kihasználva próbálkozott, öt perccel később pedig kiderült, hogy Drogba már nem fog, a helyére Fernando Torres érkezett. A 84. percben egy kényszerítőzés után Gareth Bale maradt egyedül, de nagy helyzetben eltörte a labdát és az égbe lőtte.

A meccs hajrájában mindkét oldalon akadt még nagy helyzet: a hazai oldalon Sandro lövését tolta szögletre Petr Cech, a korner után Gallas próbálkozott a rövid saroknál. A 87. percben Ramires teljesen egyedül maradt a Spurs 16-osán belül, de a fejese egy kicsit célt tévesztett. Két perc múlva Romeu lőtt alig mellé, a slusszpoén azonban elmaradt, mert az utolsó nagy helyzetet Adebayor elhibázta, miután Bale-től kapott egy szenzációs passzt.

Maradt az 1-1, a Manchester City (44 pont) és a Manchester United (42) mögött a Tottenham a harmadik (35), a Chelsea (33) a negyedik helyen áll a tabellán. A Spurs eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

Eredmény – Premier League
Tottenham Hotspur – Chelsea 1-1 (1-1)
Tottenham: Friedel – Assou-Ekotto, King, Gallas, Walker – Bale, Parker, Modric, Sandor, van der Vaart (Pavljucenko, a szünetben) – Adebayor. Menedzser: Harry Redknapp
Chelsea: Cech – Bosingwa, Ivanovic (P. Fereira, 33.), Terry, Cole – Ramires, Mikel (Romeu, 45+1.), Meireles – Sturridge, Drogba (F. Torres, 77.), Mata. Menedzser: Andre Villas-Boas
Gólszerzők: Adebayor (7.), illetve Sturridge (23.)
Sárga lap: Adebayor, Bale, illetve Ivanovic, Ramires

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik