Foci

Manchester: három itt, öt ott

A United és a City is magabiztosan győzött a Premier League szerdai játéknapján. Nyert az Arsenal, a Liverpool nem.

Öt perc alatt eldöntötte a Fulham elleni mérkőzést a Manchester United. A BL-ből búcsúzó, az Európa Ligában az Ajaxt ellenfeléül kapó Ferguson-legénység nagyon korán megszerezte a vezetést Londonban.

Mivel a Fulham teljes elképzelés nélkül játszott, a Vörös Ördögök könnyedén rugdosták a gólokat. Nani és Giggs is eredményes volt az első félidőben, így nagy csodának számított volna, ha a Fulham megfordítja a meccs állását a második 45 percben. Még a szépítésre sem futotta, pedig Lindegaardnak néha nyújtózkodnia kellett.

Annál inkább sikerült a Unitednek, amely szeptember után (akkor a Bolton otthonában nyert 5-0-ra), ismét öt góllal győzött idegenben. A végén még az a Berbatov is betalált sarokkal (!), aki az elmúlt időszakban csak epizódszerepet kapott. Rooney egyébként a 4. manchesteri gólt 300. bajnoki mérkőzésén szerezte meg egy nagyon szép távoli jobb belsős lövéssel.

Nagy baj viszont, hogy Phil Jones és Ashley Young is megsérült a találkozón, kérdés, mennyit kell majd kihagyniuk a United játékosainak.

A Manchester City a Stoke-ot intézte el 3-0-ra, így továbbra is magabiztosan vezeti az angol bajnokságot. A Wigan a Chelsea után a Liverpooltól is pontot rabolt sereghajtóként, az Arsenal viszont nyerni tudott az Aston Villa otthonában. Charlie Adam az 51. percben 11-est hibázott a Liverpoolban.

Az Arsenal győzelme képekben:

A Queens Park Rangers hazai pályán kapott ki a Martin O’Neillel összeálló Sunderlandtól, amely Wes Brown 87. percben szerzett góljával vitte el a három pontot. Buzsáky Ákos a kispadon sem ült a hazaiaknál.

Eredmények – angol bajnokság
Fulham – Manchester United 0-5
gólszerzők: Welbeck (5.), Nani (28.), Giggs (43.), Rooney (87.), Berbatov (90.)
Manchester City – Stoke City 3-0
gólszerzők: Agüero (29., 54.), Johnson (36.)
Aston Villa – Arsenal 1-2
gólszerzők: Albrighton (54.), illetve van Persie (17., 11-esből), Benayoun (87.)
piros lap: Hutton (90., Aston Villa)
Newcastle United – West Bromwich Albion 2-3
gólszerzők: Ba (34., 81.), illetve Odemwingie (20.), Shorey (41., 85.)
Everton – Swansea 1-0
gólszerző: Osman (60.)
Queens Park Rangers – Sunderland 2-3
gólszerzők: Helguson (63.), Mackie (67.), illetve Bendtner (19.), Sessegnon (53.), Brown (89.)
Wigan – Liverpool 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik