Foci

Hajnalék továbbjutottak, a Mainz beégett a kupában

A magyarjait nélkülöző Mainz együttesét a negyedosztályú Kiel 2-0-val ejtette ki a Német Kupa nyolcaddöntőjében.

A DFB Pokalnak is megvan az a szépsége, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, az örök érvényű törvény szerint pedig ezalatt a kilencven perc alatt bármi megtörténhet. Ezt tapasztalhatta meg saját bőrén a Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt is nélkülöző Mainz, amely a negyedosztályú Holstein Kiel otthonában vendégeskedett és kapott ki 2-0-ra, búcsúzva a sorozat további küzdelmeitől.

Egy másik honfitársunk, Hajnal Tamás együttese, a Stuttgart nehezebb feladattal nézett szembe, a VfB ugyanakkor sikerrel vette az akadályt, mivel hazai pályán legyőzte 2-1-re a szintén élvonalbeli Hamburgot. A meccs hőse a duplázó Cacau volt. A magyar válogatott középpályás a kispadról nézte végig az összecsapást.

Továbbment a Herthas BSC is, a berliniek a Kaiserslauternt küldte haza 3-1-el. Kiesett ugyanakkor a címvédő Schalke 04, amely a Borussia Mönchengladbach vendégeként kapott ki 3-1-re. Klaas-Jan Huntelaar, a sorozat mostani kiírásának eddigi legveszélyesebb gólvágója ezúttal a sárga lapok bezsebelésében járt élen, kettőt is begyűjtött így már a 47. percben mehetett zuhanyozni, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel övéit.

Eredmények – Német Kupa, nyolcaddöntő
VfB Stuttgart – Hamburger SV 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Cacau (23., 62.) illetve Kvist (54.)
Borussia Mönchengladbach – FC Schalke 04 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Arango (18.), Reus (56., 88.) illetve Draxler (70.)
Piros lap: Huntelaar (47.), Jones (91.)
Hertha BSC – 1. FC Kaiserslautern 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Ramos (44.), Lasogga (59.), Ebert (90.) illetve Schechter (51.)
Holstein Kiel (IV.) – FSV Mainz 05 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ujah (6. – öngól), Müller (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik