Foci

Robben továbblőtte a Bayernt a kupában

A Bayern München megizzadt a másodosztályú Bochum otthonában, de továbbjutott a Német Kupa harmadik fordulójából.

Kedden kora este két mérkőzést rendeztek a Német Kupa harmadik fordulójában, az előző kiírás elődöntőse, a Bayern München a másodosztály középmezőnyéhez tartozó VfL Bochumhoz látogatott. A hazaiak már a 26. percben megszerezték a vezetést az első keretével kiálló bajorok ellen, Federico mattolta Neuert. A Bayern mezőnyfölénye csak a második félidőben érett góllá, Kroos az 52. percben egalizált.

A hajrában rákapcsoltak a felek, látszott, hogy egyik csapat sem akar hosszabbítást, így az amúgy is jó találkozó még jobb lett. A döntés végül a 91. percben született meg, Arjen Robben egy gyors kontra végén váltotta gólra Franck Ribéry keresztlabdáját. A München így ott lesz a negyeddöntőben.

Kroos egyenlítő gólja szépre sikerült:

Mindeközben a Nürnberg a másodosztályban vitézkedő Spielvereinigung (SpVgg) Greuther Fürthöt látta vendégül. A kiscsapat már tizenöt perc elteltével megszerezte a vezetést esélyesebb ellenfele otthonában, azonban a hajrát megnehezítette magának, Nehriget ugyanis második sárgával kiszórták. Az eredmény ugyanakkor már nem változott, a Fürth ment tovább a legjobb nyolcba.

Este a német bajnok Borussia Dortmund lépett pályára a másodosztályú Fortuna Düsseldorf otthonában, azonban a BVB-ből Owomoyelát már az első félidőben kiállította a játékvezető, a védő két sárgát is bezsebelt bő fél óra alatt. A hazaiak ugyanakkor mindezt nem tudták kihasználni, a végén már jobbára Jürgen Klopp fiai cicáztak az erejével elfogyó ellenféllel, ez azonban sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem hozott gólt, jöhettek a büntetők – Klopp ezt már a lelátóról tekintette meg, elzavarták a kispadtól.

A tizenegyesek során is forrtak az indulatok, előbb Blaszczykowskinak kellett újra lőnie a büntetőjét (másodjára is értékesítette), majd Weidenfeller állt kijjebb a kelleténél, így Lambertz hiába lőtt elsőre fölé, ismételhetett, másodjára pedig bevágta a maga próbálkozását. Végül azonban kimaradt egy hazai kísérlet, a Borussia ugyanakkor hibátlan maradt, így büntetőkkel ment tovább a Dortmund.

A Hoffenheim mindeközben 2-1-re verte az Augsburgot és kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Eredmények – Német Kupa, 3. forduló
VfL Bochum – Bayern München 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Federico (26.), Kroos (52.), Robben (91.)
Nürnberg – Fürth 0-1 (0-1)
Gólszerző: Prib (15.)
Piros lap: Nehrig (66.)
Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund 0-1 (0-0, 0-0) – 11-esekkel 4-5
Piros lap: Owomoyela (34.)
Hoffenheim – Augsburg 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Salihovic (23.), Ibisevic (49.) illetve Oehrl (37.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik