Foci

Bevette Nápolyt a Roma

Két rangadóval zárult az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulója: a Roma nyert a Napoli otthonában, míg a Lazio otthon ikszelt az Udinese ellen.

Előzetesen nem sok esélyt adtak rá, hogy a Luis Enrique irányítása alatt meglehetősen rapszodikusan teljesítő AS Roma nyerni tud a saját közönsége előtt mindenkire veszélyes, a Bajnokok Ligája “halálcsoportjából” továbbjutó Napoli ellen, de vasárnap este mégis vendégsikert hozott a déli rangadó a Serie A-ban.

A Farkasok már a 3. percben örülhettek, igaz, a szerencsének is köszönhették vezető találatukat. Lamela ügyesen csapott be két embert is a bal szélen, középre adása kissé megpattant Aronicán, ez pedig olyannyira megzavarta De Sanctis kapust, hogy a kezéről a hálóba csorgott a labda.

Az első félidő közepén könnyedén egyenlíthetett volna a Napoli, Hamsik azonban két és fél méterről nem tudott betalálni az üres kapuba.

A szünet után a hazai szurkolók hiába reménykedtek az egyenlítő találatban, a Roma duplázta meg az előnyét. Tottit hagyták szabadon beadni a nápolyi védők, középen Osvaldo pedig a kapuba továbbított.

A hazai remények a 82. minutumban éledtek újjá, amikor Hamsik kissé kiszorított helyzetből laposan bombázott a fővárosiak kapujába. A rendes játékidő utolsó percében azonban visszaállította a kétgólos különbséget a vendégcsapat, miután Simplicio lövése Cannavaro lábán megpattanva hullott a hálóba.

A Roma 3-1-re nyert, ezzel pontszámban beérte a Napolit, és a hetedik helyen áll a pontvadászatban.

Így nyert a Roma Nápolyban:

Mindeközben az olasz fővárosban is rangadó zajlott, ráadásul a Lazio-Udinese mérkőzésen a közvetlen élbolyban található két csapat mérkőzött egymással. Hétközben mindkét együttes kiharcolta a továbbjutást az Európa Ligában.

A Lazio Hernanes, az Udinese pedig Di Natale nélkül kezdte az összecsapást, mindketten a cserepadon kaptak helyet. A vezetést a vendégek szerezték meg a 27. percben, Floro Flores érkezett középen egy bal oldali beadásra, és a hálóba fejelt.

Még az első félidőben egyenlíteni tudott a római alakulat, Lulic lőtt ki a jobb alsó sarkot. A második játékrész elején aztán már vezetett is a Lazio, Klose próbálkozása ugyan elment volna keresztbe a kapu előtt, de Ferronetti lábán megpattanva a vendégek hálójában kötött ki.

Az Udinese csapatába beállt Di Natale, az előző két Serie A-szezon gólkirálya pedig ezúttal gólpasszal vétette észre magát, miután indítását követően Pinzi lépett ki, és lőtte a hosszú sarokba a friuliak egyenlítő gólját.

A végeredmény 2-2 lett, a Lazio a negyedik, a szerdán a listavezető Juventust fogadó Udinese a harmadik a bajnokságban.

Nem bírt egymással a Lazio és az Udinese:

Eredmények – Serie A, 16. forduló

Lazio-Udinese 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Lulic (43.), Klose (51.), illetve Flores (27.), Pinzi (74.)

Napoli-AS Roma 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Hamsik (82.), illetve De Sanctis (3., öngól), Osvaldo (59.), Simplicio (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik