Foci

Messiék oktatták Neymarékat

A duplázó Messi vezette Barcelona a vártnál könnyebben, 4-0-ra verte a Neymarral felálló brazil Santost a labdarúgó klub-vb jokohamai döntőjében.

A nagy dérrel-dúrral beharangozott Messi-Neymar, illetve Barcelona-Santos összecsapás ellenfél hiányában elmaradt.

A jokohamai stadion sztárokra kiéhezett közönsége előtt a katalánok tulajdonképpen az első perctől kezdve tetszés szerint játszadoztak a brazil csapathoz illően mérsékelten szervezett, a védekezést sajátos módon értelmező Santossal.

A sao paolói gárda szupersztárja, Neymar hiába ígért látványos játékot, alig találkozott a labdával, egy helyzetecskéig jutott.

Miközben az ifjú brazil csatár ízelítőt kapott abból, hogy mi vár majd rá Európában, a Barca macska-egér játékkal múlatta az időt a Santos térfelén.

Bő negyedóra után Xavi passza és egy brazil védő hibája után Messi elegánsan emelt a kapuba (1-0). Néhány perc múlva Dani Alves robogott el a jobbszélen, a belőtt labdára Xavi érkezett (2-0).

A szünetre már szine klubvilágbajnokként vonulhattak a katalánok, köszönhetően Fabregas szemfüles találatának (3-0). A fordulás után a Barcelona már nem erőltette a dolgot, de azért Messi ötméteres vágta után még berámolt egyet a hajrában (4-0).

A Barcelona sétagaloppja a Santos ellen:

A Barcelona 4-0-ra legyőzte a Santost, és többi trófeája mellé megszerezte a klubvilágbajnoki címet.

A harmadik helyeta katari al-Szadd szerezte meg, miután büntetőpárbajban legyőzte a japán Kashiwa Reysolt.

Eredmény – labdarúgó klubvilágbajnokság, Japán
Döntő, Nissan Stadium (Jokohama), 70 ezer néző Vezette: Irmatov
Barcelona-Santos 4-0 (3-0)
Gólszerzők:
Messi (17., 82.), Xavi (24.), Fabregas (45.)
Bronzmérkőzés: al-Szadd (katari)-Kashiwa Reysol (japán) 0-0 (büntetőkkel 5-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik