Foci

Kikapott, de továbbjutott a magyar futsal-válogatott

Ugyan Magyarország kikapott Oroszországtól a gyöngyösi vb-selejtezőtornán, az már a találkozó előtt eldőlt, hogy készülhetünk a rájátszásra.

A mieink csütörtökön legyőzték Kazahsztánt, majd pénteken Lettországgal ikszeltek, így vasárnapra maradt a döntés a második, egyben még továbbjutást érő helyről a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtornán. Az már korábban biztossá vált, hogy a két győzelemmel rajtoló oroszok ott lesznek a playoff-körben.

Vasárnap aztán az első összecsapáson Lettország és Kazahsztán nem bírt egymással, ez pedig azt is jelentette, hogy az esti mérkőzés eredményétől függetlenül a mieink is továbbmennek.

Azért a szbornaja elleni találkozót is le kellett nyomnia Frank Tamás csapatának, ám a bivalyerős orosz gárda már alig több, mint öt perc elteltével már kettővel vezetett. A vendégek a szünetig még egyszer betaláltak, így megnyugtató előnyből várhatták a folytatást.

A második felvonás feléhez közeledve aztán Harnisch révén szépítettünk, majd bő egy perccel a vége előtt Dróth is betalált. Újabb gólt azonban a vendégek szereztek, így 4-2-es vereség és második hely lett a vége.

A selejtezőben hét csoportban mérték össze erejüket a csapatok és az első két helyezett jutott tovább mindegyik kvartettből. A playoffban az elsők a másodikokkal játszanak egy oda-visszavágós párharcot, a győztes pedig kijut a 2012-es thaiföldi tornára, ahol majd 24 nemzet méri össze az erejét novemberben.

Eredmény – futsal vb-selejtező
Oroszország – Magyarország 4-2 (3-0)
Gólszerzők: Abramov (2.), Csirilo (6.), Majevszkij (17.), Szergejev (40.), illetve Harnisch (30.), Dróth (39.)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Oroszország 9 pont, 2. (és továbbjutott) Magyarország 4, 3. Lettország 2, 4. Kazahsztán 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik