Foci

Csúcsrangadót nyert meg a City

A Manchester City egy pörgős mérkőzésen győzte le 1-0-ra az Arsenalt a Premier League 16. fordulójában.

Lüktető első félidőt láthatott az Etihad Stadion közönsége, Kun Agüero pedig már akár a találkozó elején megszerezhette volna a vezetést a manchester Citynek, ám az argentin fölé bombázott mintegy tizenhat méterről. A 24. percben Mario Balotelli járt közel a gólhoz, azonban estében leadott löketét hatalmas bravúrral védte Wojcech Szczesny. A túloldalon Joe Hartnak Gervinho kísérleténél kellett résen lennie, de az angol válogatott portás résen volt.

Fordulás után aztán egy szép kontraakció végén David Silva egy kipattanóból megszerezte a vezetést Roberto Mancini csapatának. Kisvártatva Agüero tekerése kerülte el centikkel az alsót, majd Samir Nasri keresztlabdájáról csúszott le az üresen maradt Balotelli. A túloldalon Robin van Persie jelezte, hogy a Senal is a pályán, Hartnak kellett megint védenie, majd Zabaleta duplázta meg majdnem a hazaiak előnyét, ám távoli lökete a kapufán csattant.

A folytatásban is a City játszott veszélyesebben, az Arsenalban már nem volt annyi, hogy egy pontot elraboljon az iparvárosból. Az Ágyúsok ezt megelőzően tíz meccsel ezelőtt kaptak ki a Premier League-ben, akkor a Tottenham bizonyult jobbnak Arséne Wenger együttesénél. Az Égszínkékek visszavették az első helyet a rivális Unitedtől.

Kicsivel korábban a Tottenham is pályára lépett, a londoni gárdában Roman Pavljucsenko első bajnoki gólját szerezte a szezonban, mellyel a Spurs legyőzte a Sunderlandet és feljött a tabella harmadik helyére.

Így lépett harmadik helyre a Tottenham:


Sunderland 0-1 Tottenham Goal by Futbol2101

A Liverpool az Aston Villa otthonában nyert magabiztosan, Craig Bellamy és Martin Skrtel találatával alakult ki a 2-0-s vendégsiker.

DEredmények – Premier League, 16. forduló
Manchester City – Arsenal 1-0 (0-0)
Gólszerző: Silva (53.)
Tottenham – Sunderland 1-0 (0-0)
Gólszerző: Pavljucsenko (61.)
Aston Villa – Liverpool 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Bellamy (11-), Skrtel (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik