Foci

Emberhátrányban iskolázta le a Kölnt a Bayern

A Bayern München hazai pályán 3-0-ra verte az 1. FC Kölnt a Bundesliga 17. fordulójának nyitómérkőzésén. Franck Ribéryt a 33. percben kiállították.

Az első félidőben nem sok minden történt a Bayern München és a Köln összecsapásán, az biztos, hogy nem emiatt a negyvenöt perc miatt szerette meg bárki is a német focit.

Miután Daniel van Buyten szabadrúgását követően kidurrant (!) a labda azt is feljegyezhettük, hogy Franck Ribéry nagy valószínűség szerint bal lábbal kelt fel: a gall előbb kapott egy sárgát azért, mert összeszólalkozott Serenóval, pár másodperccel később pedig kicsit meg is fojtogatta a portugált, emiatt pedig már a 31. percben mehetett zuhanyozni – feleslegesen kapta fel a vizet a francia.

Így rúgta szét van Buyten a labdát:

Az ugyanakkor nem volt feltűnő, hogy emberhátrányban focizik a bajor együttes, mivel fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Bayern, egy gyors ellenakció végén Mario Gomez továbbította az üres kapuba Thomas Müller remek passzát. Utóbbit kisvártatva David Alaba váltotta, az osztrák középpályás pedig egy érdekes szöglet után (mintha mindenki elugrott volna a labda útjából) a hosszú oldalról talált be, megnyugtató előnybe került a München.

Gomez szezonbéli 16. gólja:

Gomezt aztán a 78. percben lecserélték, így kénytelen a telet úgy tölteni, hogy az első tizenhét fordulóban tizenhat találatig jutott. A végeredményt Toni Kroos a 88. percben egy szép emeléssel állította be, a Bayern München növelte előnyét a Bundesliga élén és minimum hárompontos előnnyel vág neki a bajnokság tavaszi szakaszának.

A bajorok történetük során ezt megelőzően tizenhatszor vezették a bajnokságot a téli szünetben, tizennégyszer bajnokok lettek a szezon végén.

Eredmény – Bundesliga, 17. forduló
Bayern München – 1. FC Köln 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Gomez (48.), Alaba (63.), Kroos (88.)
Piros lap: Ribéry (33.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik