Foci

Sikerrel nyitottak a magyar futsalosok

A magyar férfifutsal-válogatott 5-1-re győzte le Kazahsztán a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtorna első játéknapján.

Csütörtökön megkezdte szereplését a gyöngyösi világbajnoki selejtezőtornán a magyar futsal-válogatott. Frank Tamás szövetségi kapitány csapata Kazahsztánnal, Lettországgal és Oroszországgal került egy négyesbe, melyből az első kettő jut tovább az európai playoff körbe. Ezt követően párokra osztják a mezőnyt, és oda-visszavágós alapon dől el a vb-részvétel joga. A 2012-es thaiföldi világbajnokságon 24 csapat vesz részt, Európa hét válogatottal képviselteti magát.

Elsőként a fiatalokra épülő kazah gárdával mérte össze erejét a magyar gárda, a mieink pedig rendesen nyomás alatt tartották ellenfelüket, Gyurcsányi révén pedig a hatodik perc végén meg is szereztük a vezetést. A folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, Kazahsztánnak csak kósza helyzetei akadtak, így nem volt meglepő, hogy a következő találatot is mi szereztük, Németh iratkozott fel a góllövők közé. A félidő hajrájában még Dróth is betalált, majd miután Pallai fogta Suleimenov próbálkozását eldőlt, háromgólos előnyből várhatja a második felvonást a Frank-csapat.

Fordulást követően mindössze 23 másodpercre volt szüksége a kazahoknak, hogy szépítsenek, Jeszenamanov köszönt be. Ettől mintha felbátorodtak volna a vendégek, akik kidolgoztak pár helyzetet a második etap elején, az újabb gólt azonban a szorításból szép lassan kibújó magyarok szerezték, Lódi a 35. percben zörgette meg a hálót. Ezzel a lényegi kérdés el is dőlt (Németh még megszerezte csapata ötödik, saját maga második gólját), Frank Tamás fiai megnyerték első összecsapásukat.

Pénteken és vasárnap is este 18 óra 30 perctől lépnek parkettre mieink, előbb Lettország, majd Oroszország lesz az ellenfél.

Eredmény – futsal vb-selejtező:
Magyarország – Kazahsztán 5-1 (3-0)
Gólszerzők: Gyurcsányi (6.), Németh (15., 40.), Dróth (17.), Lódi (35.), illetve Jeszenamanov (21.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik