Foci

Pénzeső a klub-világbajnokságon

Ötmillió dollárt kap a végső győztes a labdarúgó klub-világbajnokságon.

Pénz is jár vele, vagy csak a szégyen?

Kormánykitüntetéseknél szokták kérdezni ironikus hajlamú díjazottak – nos, az a csapat, amely elnyeri a labdarúgó klub-világbajnokság 50 centiméter magas, 20 centiméter átmérőjű, 5,2 kilogramm tömegű, aranyból, ezüstből, krómból és alumíniumból készült, a Thomas Fattorini ötvösműhelyben kialakított trófeát, az nem jár rosszul.

Az első helyezett jutalma ugyanis ötmillió dollár, a vesztes döntősé négymillió, a harmadik helyezetté 2,5 millió, a továbbiakban 2, 1,5 és 1 millió, a hatodik helyezettig bezárólag. Összesen tehát 16,5 millió dollárt oszt szét a FIFA jutalmak képében.

Megjegyzendő, hogy ezek az összegek tulajdonképpen az utolsó centig megmaradnak a szerencsés csapatoknak, ugyanis költségeik jóformán nincsenek. A szervezők business classon utaztatják a csapatokat Tokióba, minden küldöttség 35 első osztályra szóló repülőjegyet kap.

A szálláshely ötcsillagos hotel, delegációnként 11 kétágyas és 13 egyágyas szobával, egy konferenciateremmel, egy külön szobával a felszerelésnek, egy gyúrószobával, egy csapatra szóló ebédlővel, napi három étkezéssel, és a meccs napján külön könnyű vacsorával.

A prémiumok prémiuma: a torna legjobb játékosa kap egy személygépkocsit, vagy – ha úgy akarja – annak az árát. A legsportszerűbb csapat pedig a fair play-díjat kapja, ami 7500 euró, s ezt az összeget csak az utánpótlás-nevelésre szabad fordítani.

A döntőt a Santos és várhatóan a Barcelona vívja majd.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik