Foci

Mészöly Géza az U18-as válogatott élén

Január elsejétől Mészöly Géza irányítja az U18-as labdarúgó-válogatott szakmai munkáját.

A 44 éves, korábbi 18-szoros válogatott labdarúgó a Vasas és az Újpest edzőjeként már letette a névjegyét, most a Magyar Labdarúgó Szövetség bízott rá egy feladatot.

“Nagy örömmel csatlakozom Both József csapatához, hiszen edzői karrierem elején nagyon sokat tanultam tőle és dr. Mezey Györgytől. Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója pedig játékosként és később edzőként is személyes példaképem volt. Igaz, a Ferencvárosban futballozott, de őszintén mondhatom, megtiszteltetés az ő társaságában dolgozni. Azt gondolom, jelzés értékű, hogy NB I.-es csapatok vezetése után az MLSZ és az U18-as válogatott mellett döntöttem, úgy érzem, általánosságban is igaz, hogy ebben az időszakban jó döntés elfogadni a szövetség ajánlatát” – mondta Mészöly Géza az mlsz.hu oldalnak nyilatkozva.


“Az Újpestnél végzett munkám után elgondolkodtam, hol dolgoznék szívesen, de őszintén szólva, ahová mentem volna, ott éppen nagyszerű szakmai munka folyt és folyik, olyan klubhoz pedig nem szegődtem volna el, ahol nincs minden tökéletesen rendben. Miután két éve nagy sikerrel működik a Mészöly Focisuli, van tapasztalatom az utánpótlás-nevelés terén, tudom, hogyan kell bánni a srácokkal, azt is mondhatom, bizonyos értelemben már jóval ezt megelőzően döntöttem a gyerekfoci mellett”
– így a szakember, akinek a neve több élvonalbeli együttesnél, így a Kecskemétnél is felmerült.

Mészöly elmondta, nem rövid távra tervez, és nem azért fogadta el az ajánlatot, mert nem volt más lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik