Foci

Magabiztos Barcelona-siker vezéráldozattal

Laza játékkal nyerte meg a klub-világbajnokság elődöntőjét a Barcelona a katari al-Sadd ellenében.

A Barcelona azzal a tudattal lépett pályára a tokiói klub-világbajnokság elődöntőjében, hogy már tudta, hogy ki lehet az ellenfele a fináléban.

A Santos ugyanis legyőzte japán ellenfelét, így a döntőben összejöhetett a Messi-Neymar párharc. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, nem is tett olyan sokat a katalán együttes, ugyanis lazán hozta a találkozót. Egy valami azonban bosszanthatja, finoman fogalmazva is a csapatot, híveit és egész Spanyolországot.

A 36. percben ugyanis súlyos sérülést szenvedett David Villa, akinek eltört a sípcsontja, kérdéses, szerepelhet-e az Európa-bajnokságon.

Látszólag vétlen mindkét védő – Villának peche volt

A katariak keményen játszottak a mérkőzésen, még a 90. percben is kapott egy nagyot Maxwell, a negyedik gól szerzője.

A Barcelona a 25. percben szerezte meg a vezetést, Adriano egy lepattanó lövést vágott a kapuba közelről, majd a 43. percben ugyanő növelte kettőre az előnyt, miután Thiago passzát eltekerte a katari kapus mellett.

Keita egy csodálatos Messi-passz után 3-0-ra alakította az állást, majd a csereként beálló Maxwell állította be a végeredményt.

A meccs góljai:

A döntőt vasárnap rendezik, a Santos és a Barcelona részvételével.

Eredmény – klub-világbajnokság, elődöntő
al-Sadd – Barcelona 0-4 (0-2)
Barcelona: Valdes – Thiago, Puyol, Mascherano, Abidal (Maxwell, 66.), Adriano, Iniesta, Keita, Pedro, Messi, David Villa (Alexis, 36., Cuenca, 71.).
gólszerzők: Adriano (25., 43.), Keita (64.), Maxwell (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik