Foci

Győzött a Tottenham, de hiába

A labdarúgó Európa Liga csoportkörének utolsó játéknapján ugyan jól szerepelt a Tottenham, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.

Az Európa Liga csoportkörének hatodik, azaz utolsó fordulójának a legnagyobb kérdése talán az volt, hogy a Tottenham Hotspurnek sikerül-e kiharcolnia a továbbjutást, de Harry Redknapp csapatának már nem a saját kezében volt a sorsa.

Az orosz Rubin Kazanynak mindössze egyetlen pontra volt szüksége a már biztosan továbbjutó PAOK otthonában, hogy továbblépjenek a legjobb 32 közé. Az oroszok viszont már a 13. percben emberhátrányba kerültek, pár perccel később pedig a PAOK egy büntetővel a vezetést is megszerezte.

A kazanyiak a Tottenhammel szembeni jobb gólarányuk miatt még ekkor is továbbjutónak számítottak, majd a második félidő elején Valdez révén az egyenlítés is összejött nekik.

Mivel a PAOK-Rubin Kazany mérkőzés 1-1-re végződött, a Tottenham hiába győzött 4-0-ra a csoportkört egyetlen pont nélkül záró Shamrock Rovers otthonában, az angol élvonalban jól szereplő londoniak kiestek az Európa Ligából. Az A csoportban a PAOK végzett az első helyen.

Négyet vágott a Tottenham, de búcsúzott a nemzetközi porondtól:

A B jelű kvartettben már nem voltak nyitott kérdések: a Standard Liege biztos csoportelsőként 1-0-ra nyert a Köbenhavn vendégeként, míg a második helyen továbblépő Hannover hazai pályán verte 3-1-re az ukrán Vorszkla Poltava együttesét.

A C csoportban is világos volt a képlet már a forduló előtt, a PSV az első, a Legia Warszawa a második továbbjutó helyet biztosította már korábban.

Dzsudzsák Balázs korábbi csapata végül veretlenül teljesítette a csoportkört, miután a Rapid Bukarest 2-1-re elvérzett Eindhovenben, míg a Legia 2-0-ra kapott ki a Hapoel Tel-Aviv vendégeként, ez viszont nem volt hatással a csoport végeredményére.

Eredmények – Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló
A csoport:
PAOK (görög)-Rubin Kazany (orosz) 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Vieirinha (16., 11-esből), illetve Valdez (48.)
Piros lap: Rizsikov (13., Rubin Kazany)
Shamrock Rovers (ír)-Tottenham Hotspur (angol) 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Pienaar (29.), Townsend (38.), Defoe (45.), Kane (90.)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) PAOK 12 pont, 2. (és továbbjutott) Rubin Kazany 11, 3. Tottenham Hotspur 10, 4. Shamrock Rovers 0
B csoport:
Hannover 96 (német)-Vorszkla (ukrán) 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Rausch (25.), Ya Konan (33.), Sobiech (78.), illetve Bezus (45., 11-esből)
FC Köbenhavn (dán)-Standard Liege (belga) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Batshuayi (31.)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Standard Liege 14 pont, 2. (és továbbjutott) Hannover 11, 3. FC Köbenhavn 5, 4. Vorszkla 2
C csoport:
Hapoel Tel-Aviv (izraeli) – Legia Warszawa (lengyel) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Toama (33.), Yadin (76.)
Piros lap: Shish (63., Hapoel Tel-Aviv)
PSV Eindhoven (holland)-Rapid Bucuresti (román) 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Manolev (75.), Matavz (79.), illetve Pancu (91.)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) PSV Eindhoven 16 pont, 2. (és továbbjutott) Legia Warszawa 9, 3. Hapoel Tel-Aviv 7, 4. Rapid Bucuresti 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik