Foci

CR7-nek pszichológus, Özilnek ultimátum

A szombati 1-3-nak komoly következményei lesznek a „Fehér Házban". A Real Madrid reagál a Barcelona elleni kudarcra.

A Real Madridon kívül Cristiano Ronaldo és Mesut Özil a múlt szombati El Clásico két nagy vesztese. A piperkőc gólgyárost a második félidőben már kifütyülte a madridi közönség, José Mourinho reagált is a füttyszóra, és átvitte kedvencét a baloldalról a jobbra, hátha ott nem hallja az elégedetlenség nézőtéri megnyilvánulását.

Ami Özilt a német játékmestert illeti, ő 58 percet játszott, pontosabban – ahogy a szurkolók mondják – töltött a gyepen.
Mourinho nagyon nincs megelégedve az elmúlt idényben remeklő Özillel, s ennek a meccs utáni sajtóértekezleten – szokásától eltérően, ugyanis nyilvánosan nem szokta bírálni játékosait – hangot is adott.

A meccs összefoglalója még egyszer:

„Özil nem tudta azt nyújtani, amit vártam tőle” -mondta a tréner, akinek viszont az El País azt veti a szemére, hogy túl sok feladattal – a támadásszervezés mellett Gerard Piqué előretöréseinek zavarásával, a védőmunka állandó segítésével – bízta meg a török szülők leszármazottját, akinek így nem maradt ereje a gólszerzésre és az előkészítésre.

Akárki is a hibás, Özilnek nem megy ebben az idényben, Madridban – ezt azért fontos kiemelni,mert közben a német válogatottban pazar teljesítményt nyújt. Ezért Florentino Pérez klubelnök – legalábbis így tudja a barcelonai El Mundo Deportivo – ultimátumot adott a játékosnak: vagy bebizonyítja hasznosságát a rendelkezésére álló öt hónap alatt, vagy a szezon végén eladják. A Juventus állítólag már be is jelentkezett érte, a vételár 20 és 25 millió euró között mozog, ha összejön az üzlet, akkor még nyer is Özilen a Madrid, hiszen tavaly nyáron 15 millió euróért vette meg.

No és Cristiano Ronaldo? Neki pszichológus kell, hogy feldolgozza Barça-komplexusát. Ami nevezhetünk nyugodtan Messi-komplexusnak is. A Madridnál úgy vélik, a portugált megbénítja a nagy tét, nem képes produkálni a fontos meccseken.

És a számok ezt a vélekedést támasztják alá. Ronaldo öt mérkőzést játszott a Barcelona ellen a Primera Divisiónban, s mindössze egy gólra futotta erejéből. De ugyanez volt a helyzet a Premier League nagycsapatai ellen: manchesteri korában tízszer került szembe a Chelsea-vel, és összesen egy gólt szerzett, a nyolc Liverpool-mérkőzésen kettőt, a tizenegy Arsenal elleni találkozón négyet. Ez 34 fontos bajnokin mindösszesen hét gól, messze elmaradva idei meccsenkénti durván egygólos átlagától.

Szóval, a komplexus létező valami, és ezt próbálja orvosolni a klub, amikor pszichológust fogad a csapat emblematikus figurájának. Ilyesmire már volt példa Benito Floro edzősége idején, 1992 és 1994 között, majd 2006 után, amikor Ramón Calderón volt a klubelnök, szerződtették Kerry Spackmant, a Forma 1-es pilóta Lewis Hamilton pszichológusát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik